Zlatan: En vits at sammenligne mig med damespillere

Det svenske fodboldforbund har fået masser af kritik i hjemlandet, da man i forbindelse med den årlige fodboldgalla i november gjorde forskel på mænd og kvinder.

Midtbanespilleren Anders Svensson blev tildelt en bil for at slå landskampsrekorden hos herrerne, mens Therese Sjögran - der har spillet flere landskampe end Svensson - ikke fik nogen bil.

Nu blander Sveriges største fodboldstjerne, Zlatan Ibrahimovic, sig i debatten.

- Den diskussion, der foregår omkring det svenske fodboldforbunds vurdering af præstationer inden for herre- og damefodbold, er en dårlig vits, siger Ibrahimovic til avisen Expressen.

- Ude i Europa bliver jeg sammenlignet med spillere som Messi og Ronaldo. Her i Sverige bliver jeg sammenlignet med kvindelige fodboldspillere. Skal jeg skamme mig over at være svensk fodboldspiller, spørger Paris Saint-Germain-stjernen.

- Med al respekt for det, kvindelige fodboldspillere gør, og de har gjort det meget godt, så er det ikke retfærdigt at sammenligne damefodbold med herrefodbold.

- Jeg mener, at den kritik, der bliver rettet mod forbundet, er respektløs over for Svensson og kaster mørke skygger over hans præstation, siger Ibrahimovic.

Den målfarlige PSG-angriber blev i forbindelse med gallashowet i november for ottende gang hædret som Sveriges bedste fodboldspiller.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip