Zlatan giver Olsen panderynker: Vi skal stoppe ham

Skrevet af admin

18/10/2015

Mest læste i dag

Zlatan Ibrahimovic bliver nøglespilleren for Sverige i de to playoff-kampe mod Danmark i november om at komme til fodbold-EM i Frankrig næste sommer.

Landstræner Morten Olsen vil derfor gøre alt for at holde Ibrahimovic og de øvrige svenske angribere i en kort snor.

- Vi skal holde ham fuldstændigt fra chancer. Og det handler ikke kun om at holde ham fra chancer, men også om at holde ham fra at iscenesætte andre.

- Det har vi haft en heldig hånd med tidligere, men tidligere tæller ikke nu. Det er to nye og meget vigtige kampe, siger Olsen.

Landstræneren var efter lodtrækningen med på en telefonlinje fra sit hjem i Belgien, og han sammenligner Ibrahimovic med Robert Lewandowski i Bayern München.

- Der er ikke mange Zlatan-typer tilbage i moderne fodbold. Der er måske lige Robert Lewandowski, der er den dybe angriber, som er topscorer. Zlatan har lavet otte mål i EM-kvalifikationen.

- Det er eddermaneme mange og taler sit tydelige sprog. For det meste kommer målene på de fleste hold fra forskellige positioner. Men Zlatan er afgørende, det er der ingen tvivl om, lyder det fra Olsen.

Generelt råder Sverige over mange rutinerede spillere, som Olsen har et godt kendskab til.

- Det er den gamle garde. Det var Portugal også, og landshold har mange gange godt af at have noget rutine, forklarer Olsen.

Han fremhæver svenske navne som Kim Källström, Sebastian Larsson, Mikael Antonsson, Pierre Bengtsson, Andreas Isaksson og Andreas Granqvist, som har fået chancen frem for et svensk kuld af stortalenter.

- Sverige har lige vundet U21-EM. Men meget forståeligt venter den svenske landstræner Erik Hamrén med at bringe de helt unge spillere ind på holdet, fordi der ikke er flere testkampe for landsholdet.

- Fra dem, der vandt U21-EM, er der kun John Guidetti fra Celta Vigo, som er kommet lidt ind på holdet. For U21-EM er en talentturnering, det er EM-kvalifikationen ikke, påpeger Olsen.

/ritzau/