Zoo-direktør øjner håb: Kun en berberabe er på fri fod

En uge efter, at fire berberaber slap ud fra deres bur i Munkholm Zoo på Djursland, er tre af aberne tilbage i deres vante omgivelser.

Den fjerde abe er fortsat på fri fod og sidder i et træ 200 meter fra den zoologiske have.

- Den er på en gammel ødegård tæt på. Vi har en vagt på hver dag og tager det stille og roligt, fortæller zoo-direktør Benny Johansen.

- Vi har tre fælder stående klar. Lige pludselig bliver den så sulten og tillidsfuld, at den render ind i fælden. Og så har vi den, siger Benny Johansen.

Aberne slap ud for en uge siden, da det lykkedes dem at pille hul i et råddent bræt i bunden af deres bur.

Derefter gik det over stok og sten, og flere af aberne blev i løbet af ugen spottet i den nærliggende by Balle.

De søgte tilbage i nærheden af Munkholm Zoo, og her slog de sig ned i trætoppene et par hundrede meter fra deres makker, den femte berberabe, som blev i buret i stedet for at tage flugten.

I ugens løb forsøgte Munkholm at bedøve aberne ved at røre sovemedicin i bananmos. Det havde dog ingen effekt på aberne.

Men så stillede man nogle fælder frem, og én efter én gik aberne i fælden, hvorefter de kunne transporteres tilbage til zoo.

Og det var tilsyneladende godt at komme hjem, fortæller Benny Johansen.

- Efter karantæne blev de genforenet og lukket inde sammen. Og det var en stor fornøjelse. De var virkelig glade for at komme hjem. De sad oppe på grenene og nussede og hyggede sig, siger Benny Johansen.

Han er overbevist om, at den fjerde abe snart går i fælden og kan blive genforenet med de andre.

- Om det bliver i morgen eller om en uge, det ved jeg ikke. Men lige pludselig lykkes det. Det skal det, siger Benny Johansen, som glæder sig til at få alle aber tilbage i folden.

- Det har været en hård uge, det må jeg sige. Tæskehårdt. Så vågner man midt om natten, og det kører rundt inde i hovedet konstant. Men det at vi har fanget de tre, og den sidste sidder så tæt på, det har givet meget ro, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip