Så længe skal du koge æg, hvis du vil have hårdkogt æg, smilende æg eller blødkogt æg.
Lige nu læser andre
Her finder du kogetider for hårdkogt, smilende og blødkogt æg.
Fremgangsmåde:
1. Hæld vand i en gryde, så vandet netop dækker æggene.
2. Tænd varmeplade og sæt gryden på.
Læs også
3. Vent til vandet koger og kom så æggene forsigtig i gryden med en ske.
4. HUSK at tage tid på æggene!
5. Kog æggene i 8 minutter og skyl straks med iskoldt vand og server.
Blødkogt æg kogetid
Blødkogt æg: 4 minutter
Smilende æg: 6 minutter
Hårdkogt æg: 8 minutter
Er ægget er smule større end normal, så kan du lade det koge 30 sekunder længere.
Nyttig viden om æg
– Vil du gerne vide om dine æg stadig er friske, så kan du putte det i en skål med vand. Synker ægget ned på bunden, så er det friskt. Flyder den oven på, så er det for gammelt og skal smides ud.
– Undgå æggene revner i gryden ved at tage dem ud af køleskabet en halv time før kogning.
– Æg holder som regel længere tid end ‘mindst holdbar’ på æggebakken.

– Det er en skrøne at æg SKAL opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå ved stuetemperatur, da holdbarheden er den samme.
For eksempel står æggene i Tyskland og Holland fremme i butikkerne og ikke køleskabe.
Vi håber du kan bruge vores guide til hårdkogt æg og del gerne dine ægge-tips i kommentarerne.
Vil du gerne vide om at koge æg og flere husmortricks, så klik her.