Blødkogt æg

Skrevet af webmaster

12/03/2018
Blødkogt æg
Så mange minutter skal et blødkogt æg have
Så længe skal du koge æg, hvis du vil have hårdkogt æg, smilende æg eller blødkogt æg.

Mest læste i dag

Her finder du kogetider for hårdkogt, smilende og blødkogt æg.

Fremgangsmåde:

1. Hæld vand i en gryde, så vandet netop dækker æggene.

2. Tænd varmeplade og sæt gryden på.

3. Vent til vandet koger og kom så æggene forsigtig i gryden med en ske.

4. HUSK at tage tid på æggene!

5. Kog æggene i 8 minutter og skyl straks med iskoldt vand og server.

Blødkogt æg kogetid

Blødkogt æg: 4 minutter

Smilende æg: 6 minutter

Hårdkogt æg: 8 minutter

Er ægget er smule større end normal, så kan du lade det koge 30 sekunder længere.

Nyttig viden om æg

- Vil du gerne vide om dine æg stadig er friske, så kan du putte det i en skål med vand. Synker ægget ned på bunden, så er det friskt. Flyder den oven på, så er det for gammelt og skal smides ud.

- Undgå æggene revner i gryden ved at tage dem ud af køleskabet en halv time før kogning.

- Æg holder som regel længere tid end ‘mindst holdbar’ på æggebakken.

Bedst at koge æg opbevaret ved stuetemperatur.

- Det er en skrøne at æg SKAL opbevares i køleskabet. Du kan sagtens lade dem stå ved stuetemperatur, da holdbarheden er den samme.

For eksempel står æggene i Tyskland og Holland fremme i butikkerne og ikke køleskabe.

Vi håber du kan bruge vores guide til hårdkogt æg og del gerne dine ægge-tips i kommentarerne.

Vil du gerne vide om at koge æg og flere husmortricks, så klik her.