Aleqa Hammond: Jeg valgte selv at gå efter ultimatum

Den grønlandske folketingspolitiker Aleqa Hammond er færdig som medlem af partiet Siumut. Det var hendes eget valg, fortæller politikeren.

Det sker, efter Aleqa Hammond har været involveret i en sag om misbrug af kreditkort udstedt af Folketinget. Her havde politikeren brugt næsten 13.000 kroner til private formål.

- Forretningsudvalget i Siumut stillede mig et valg mellem frivilligt at trække mig fra min plads i Folketinget og lade suppleanten komme til eller, hvis jeg ikke gjorde det, miste partiets opbakning.

- Jeg har lovet at kæmpe for de sager, jeg tror på, og er valgt med stor opbakning. Så jeg vælger at fortsætte, og dermed har jeg selv valgt, at blive løsgænger. Så det er mit eget valg at forlade Siumut, siger Aleqa Hammond.

Selv har Aleqa Hammond forklaret, at hun brugte Folketingets kreditkort som en nødløsning, da hendes egne kort var spærret.

Den forklaring faldt efter, at et kontoudtog viste, at kortet var blevet brugt i byggemarkedet Stark og i Brugsen i Nuuk for anseelige beløb.

Folketingskortet skal bruges, når politikerne i embeds medfør for eksempel skal købe flybilletter eller betale for taxi.

Mandag fortalte Folketingets Administration efter et møde, at de tilbageholder pengene i Aleqa Hammonds løn.

- Selvfølgeligt har mine handlinger haft konsekvenser, og jeg forstår udmærket godt den situation, jeg har bragt Siumut i.

- Men nu har jeg og administrationen behandlet sagen, og jeg anser den for at være afsluttet, siger Aleqa Hammond.

Set i bakspejlet er Aleqa Hammond langt fra tilfreds med, hvad der er sket.

- Jeg kunne have gjort tingene meget bedre og handlet på en anden måde. Og jeg er ked at, at jeg har voldt så mange mennesker så mange problemer.

- Jeg påtager mig det fulde ansvar, men fortsætter mit arbejde i Folketinget, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip