Barfoed insisterer: Topskatten skal ned

En nedsættelse af topskatten bliver et hovedkrav fra De Konservative i de kommende forhandlinger på Christiansborg om en ny vækstpakke.

Det fortæller partiformand Lars Barfoed til Berlingske.

- Der er ikke noget, som matcher effekten af topskattelettelser. Vi har afsat tre milliarder kroner til det, men det er meget tænkeligt, at det kan balancere, og måske kan vi endda give staten en ekstraindtjening, siger han til avisen.

Produktivitetskommissionen konkluderede for nylig, at en lavere topskattesats muligvis kan være selvfinansierende. Og den vurdering understøttes af erfaringer fra England ifølge Lars Barfoed.

Han erkender, at det kan blive svært at få en S-ledet regering overtalt til at lempe skatten for de højeste indtægter.

Men hvis det ikke lykkes at lempe topskatten nu, så vil det være et hovedkrav fra De Konservative til Venstre, at topskatten helt forsvinder, hvis der sidder en borgerlig regering efter det næste valg, fortæller Barfoed.

- Hvis vi skal have tillid til, at en borgerlig regering fører borgerlig politik, så må det betyde, at den regering har et program, hvor det bedre kan betale sig at arbejde. Jeg har meget svært ved at se, hvordan man komme uden om topskatten i den situation, siger han.

Konkret vil Barfoed møde op til samtalerne om vækstpakken med et krav om, at topskatten bliver reduceret med seks procentpoint i 2015.

Venstres finansordfører, Peter Christensen, siger til Berlingske, at partiet "umiddelbart" ikke har planer om kræve ændringer i topskatten. Hverken i vækstpakke-forhandlingerne eller i tilfælde af, at Lars Løkke Rasmussen vender tilbage som statsminister efter et valg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip