Breaking: Lars Løkke har udskrevet valg! - Se hvornår vi skal stemme

Foto: Pool New / Reuters / Ritzau Scanpix

Lars Løkke Rasmussen har netop udskrevet valg. Det betyder, at danskerne i næste måned skal stemme om, hvem der skal i folketinget i de kommende fire år.

Det har længe været velkendt, at der skulle være Folketingsvalg i Danmark senest den 17. juni. Lars Løkke Rasmussen har dog haft mulighed for at udskrive valg, når han havde lyst, og det havde han altså i dag.

Det betyder med andre ord, at danskerne snart skal til stemmeboksene, hvor der skal sættes kryds ved den politiker og det parti, man helst ser i Folketinget. Datoen bliver grundlovsdag den 5. juni.

Lars Løkke Rasmussen meddelte i dag fra Folketingets talerstol, at han dagen forinden havde været et smut forbi hendes majestæt Dronning Margrethe d. 2, hvor han informerede hende om beslutningen.

“Jeg har i går meddelt hendes majestæt dronningen, at der udskrives valg til Folketinget,” lød det fra den danske statsminister ifølge EB.dk.

Mulig statsminister pt. indlagt

Lars Løkke kommer med meddelelsen om det kommende Folketingsvalg i samme stund, som Mette Frederiksen er indlagt på hospitalet. Partiformanden for Socialdemokratiet der ifølge de seneste målinger står til at blive statsminister ved det kommende valg, er indlagt med et slemt maveonde.

Det oplyste formanden selv via sin Facebook-profil.

Datoen den 5. juni betyder, at politikerne har lige akkurat fire uger og en dag til at føre valgkamp. De skal dermed overbevise befolkningen om, hvorfor man lige netop skal stemme på dem ved det kommende Folketingsvalg.

Valget i 2019 bliver særligt interessant at følge. Både da meningsmålingerne peger på, at der kommer nogle store ændringer i forhold til seneste folketingsvalg, men også fordi, at partiet Stram Kurs med Rasmus Paludan i front i går fik deres godkendelse til at stille op.

Læs også

Officielt: Stram Kurs er godkendt til Folketingsvalg - Se hvilket partibogstav Rasmus Paludan har valgt

Dagens Gossip