Dansk parti vil forbyde disse flyvninger permanent

Foto: Shutterstock

Det kan være helt slut med at tage flyet, hvis man skal en tur til eksempelvis Hamborg eller Stockholm. Sådan skal det i hvert fald være, hvis det står til Frie Grønne.

Hver dag er der danskere, der flyver fra en dansk lufthavn til nærliggende storbyer såsom Hamborg i Tyskland eller Stockholm i Sverige.

Læs også

Efter historisk høje mælkepriser: Arla øger omsætningen markant

Det kan være i forbindelse med en forretningsrejse, men kan også være fornøjelse. Eksempelvis er der mange danskere, der flyver til førnævnte byer, hvis de ønsker at tage på en weekendtur.

I fremtiden kan det dog potentielt blive umuligt at booke en flybillet, hvis man vil en tur til Stockholm eller Sverige. Hvis det står til partiet Frie Grønne, så skal det nemlig være slut med denne type flyvninger.

Det danske parti mener, at det bør være slut med alle udenrigsflyvninger fra Danmark, såfremt det er muligt at nå den ønskede destination på mindre end 12 timer med andre former for transport.

Ifølge Ritzau fremgår dette af et af de forslag, som partiet præsenterer på et sommergruppemøde tirsdag.

Sikandar Siddique, der er politisk leder for Frie Grønne, er af den opfattelse, at deres forslag viser, hvor højt et ambitionsniveau, der er behov for at have, hvis man vil opnå, hvad FN beder om.

"Derfor løfter vi også vores eget ambitionsniveau så højt op, at noget af det, der ødelægger, helt må stoppes," lyder det også fra Sikandar Siddique ifølge Ritzau.

Frie Grønne har tidligere meldt ud, at de mener, at det skal være helt slut med indenrigsflyvninger. Nu mener partiet dog ikke længere, at det er tilstrækkeligt, hvorfor de altså har besluttet at skærpe deres klimapolitik yderligere.

Sikandar Siddique siger, at han har forståelse for, hvis man mener, at det lyder vanskeligt at give afkald på denne type flyvninger. Han mener dog, at det er nødvendigt for at undgå konsekvenser i fremtiden.

Læs også

DR bekræfter: Fyrer flere medarbejdere

"Jeg forstår, hvis det lyder svært. Det er svært at give afkald. Men vi må også forstå, at det, vi ikke betaler i dag, betaler vi i fremtiden i blod," siger han.

 

Dagens Gossip