DF vil stramme udlændingeloven efter sag med somalisk familie

En sag fra Nyborg om en somalisk familie har fået DF op af hulen, og nu vil de stramme udlændingeloven.

Familien Hussein fra Somalia har fået inddraget deres opholdstilladelse i Danmark efter tre år af Udlændingestyrelsen. De har nemlig vurderet, at det er sikkert nok for familien at rejse tilbage til hjemlandet, men efter det blev gjort klart, har familiens otte børn sygt asyl.

De har derfor mulighed for, at de nu kan blive boende i Nyborg, i mens deres ansøgning behandles. Det er et hul i loven mener udlændingeordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti, og det hul vil han have lukket.

”Det er ikke holdbart, at en udenlandsk familie af én myndighed får at vide: "I skal rejse hjem", og så agerer andre offentlige myndigheder, som om intet er hændt. Vi må have klare retningslinjer for alle myndigheder,” lyder det fra Martin Henriksen ifølge DR.

Familien Hussein der fortsat bor i Nyborg, får disse dage økonomisk hjælp fra lokalsamfundet, så de har råd til at betale husleje og give privatundervisning til deres børn. Nyborg Kommune må nemlig ikke gå ind og støtte familien økonomisk, fordi de på et formelt plan ikke længere er bosat i Danmark på lovlig vis.

Venstre er klar til at forhandle

Dansk Folkeparti har i sinde at tale med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg om elementerne i et nyt udspil. Ministeren vendte ikke tilbage på en forespørgsel fra DR, men det gjorde Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, og han fortæller, at partiet er klar til at forhandle.

”Hvordan vi lige kommer til at gøre det i praksis, det må vi sætte os ned i et forhandlingslokale og kigge på sammen. Der skal vi også have nogle med, som har mulighed for at lave den tekniske gennemgang af de juridiske muligheder på området,” fortæller han til DR.

Sagen om den somaliske familie har været meget fremme i medierne herhjemme, hvor også Inger Støjberg har udtalt sig i medierne. Hun kritiserede blandt andet rektoren for den skole, hvor flere af familiens børn gik på, da han ifølge ministeren lavede sin egen udlændingepolitik.

”Vi har her en rektor, som på eget initiativ laver sin egen udlændingepolitik. Det er ikke ulovligt, det han gør, men jeg synes, han sætter sig ud over den politik, som er vedtaget af et flertal i Folketinget,” fortalte hun tilbage i starten af januar.

Læs også

Ny aftale: Nu skal børn mindre i skole

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip