DF vil vente med at se på højere ydelse til ledige

Socialdemokraterne foreslår at hæve ydelsen for ledige, der tager en uddannelse, fra 80 procent af dagpengene til 110 procent af dagpengene.

Hvis det forslag skal blive til noget med Dansk Folkepartis stemmer, skal det være til uddannelser, der er jobgivende. Og så skal det være på den anden side af trepartsforhandlingerne mellem arbejdsmarkedets parter.

Det siger partiets beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted.

- Vi har trepartsforhandlinger, hvor parterne skal se på, hvordan efteruddannelse og opkvalificering skal foregå fremover. Derfor tror jeg, at vi på Christiansborg skal være forsigtige med på forhånd at sige, hvad vi skal gøre inde i Folketinget, siger han.

- Vi skal lige se, hvad parterne finder ud af. Kan de blive enige om noget med efteruddannelse, eller skal vi gøre det inde i Folketinget? I de forhandlinger (på Christiansborg, red.) kan Mette Frederiksen og co. så komme med deres forslag.

Principielt har han dog intet imod at hæve ydelserne, som Socialdemokraterne foreslår.

Ifølge Socialdemokraterne skal muligheden for at få hævet ydelsen være tilgængelig for to grupper af ledige: ufaglærte og faglærte med en forældet uddannelse.

Men der skal stilles krav til, hvilke uddannelser de ledige vælger, lyder det fra DF.

- Vi er nødt til at se på, hvilke kvalifikationer arbejdsgiverne siger, at de mangler. Arbejdsgiverne siger, at de er nødt til at hente udenlandsk arbejdskraft, fordi danskerne ikke har de nødvendige kvalifikationer. Så må vi opkvalificere til de job, der findes, siger Bent Bøgsted.

En stigning fra 80 procent af dagpengene til 110 procent af dagpengene vil betyde en stigning på 1250 kroner om ugen, skriver DR Nyheder.

/ritzau/

 

Dagens Gossip