DF'ere kræver asylstop for at støtte Løkkes regering

Tålmodigheden med Venstre-regeringens udlændingepolitik er ved at slippe op i store dele af støttepartiet Dansk Folkepartis bagland.

Det billede tegner sig i hvert fald i en rundspørge, som Ritzau har foretaget blandt partiets lokalformænd, byråds- og regionsrådsmedlemmer.

350 er blevet inviteret til at deltage. 97 personer har svaret. Det svarer til 28 procent af de adspurgte. Dermed er rundspørgen ikke repræsentativ, men den giver et indtryk af stemningen i baglandet.

Af de 97 svarer 44, at Dansk Folkeparti bør trække støtten til regeringen, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) i efterårets forhandlinger på Christiansborg afviser at gå med til et stop for asylansøgere.

12 svarer, at DF ikke bør stille et mistillidsvotum, mens 17 svarer "ved ikke".

Og ifølge 64 DF-medlemmer mangler statsministeren vilje til at "forsvare Danmark mod en islamisk indvandring, der truer vores fremtid".

Det er en påstand, som oprindeligt kommer fra DF's mangeårige medlem Søren Krarup.

En af partisoldaterne i rundspørgen er Peter Rasmussen, der er DF-lokalformand i Vesthimmerland. Han er skuffet over regeringens indsats på udlændingeområdet og ser hellere, at Dansk Folkeparti samarbejder med Socialdemokraterne.

24 DF'ere svarer i undersøgelsen, at de har større tillid til, at Socialdemokraterne med Mette Frederiksen i spidsen kan føre DF's ønsker ud i livet. 25 har ikke større tillid til Socialdemokraterne, mens 24 svarer "ved ikke".

- Venstre har i hvert fald vist, at de overhovedet ikke har været i stand til at gennemføre Dansk Folkepartis politik, siger Peter Rasmussen.

Han kritiserer blandt andet, at regeringen først indførte kontrol ved grænserne i januar - altså flere måneder efter, at sidste efterårs store bølge af asylansøgere kom til landet.

Og nu er det på tide med et stop for asylansøgere fra muslimske lande, lyder det. Samme holdning har Githa Nelander, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti i Næstved.

- Det er så vigtigt, at vi får stoppet tilstrømningen af asylansøgere. Det koster mange penge ude i kommunerne, vi har svært ved at håndtere det, og det belaster os, siger hun.

Også hun er klar til at krydse midten, hvis ikke Venstre-regeringen leverer et asylstop.

En tredje DF'er, der er villig til at droppe opbakningen til Lars Løkke Rasmussen, er tidligere EU-parlamentariker og nu medlem af Gladsaxe byråd Mogens Camre.

Han vil dog ikke bejle til Socialdemokraterne.

- Regeringen har lavet pseudostramninger, som ikke virker.

- Dansk Folkeparti bør ikke lægge stemmer til en regering, der ikke kan løse landets problemer, siger Mogens Camre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip