Er dette Inger Støjbergs nye parti?

Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix

Alt tyder på, at den tidligere Venstre-politiker Inger Støjberg er på vej med et helt nyt parti.

Det ser ud til, at Danmark snart får sig et nyt parti med en ganske prominent kvinde i front.

Læs også

Ny variant dominerer i Danmark: Nu indkaldes der til pressemøde om corona

Meget tyder nemlig på, at den 49-årige Inger Støjberg, der ikke har været en del af et parti, siden hun i februar meldte sig ud af Ventre, er på vej med et helt nyt parti.

Dette fremgår af en liste fra Indenrigs og Boligministeriet, der viser de partier, der søger vælgererklæringer forud for det næste valg. Det skriver B.T.

Kaster man et blik på denne liste, vil man nemlig falde over et parti, der har fået navnet 'Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg'.

Der har længe været en del rygter om, at Inger Støjberg har haft planer om at stifte sit eget parti, men det er endnu ikke noget, hun har ville bekræfte.

Og meget ser ud til, at hun gerne vil holde det skjult, at det er hende, der står bag partiet, såfremt det er tilfældet.

Det er nemlig ikke Inger Støjberg selv, der har søgt om tilladelse til, at partiet kan blive opstillet. Derfor er det heller ikke bekræftet, at det rent faktisk er et nyt parti stiftet af Inger Støjberg, selvom det dog bærer hendes navn.

Ansøgningen om partinavnet kommer derimod fra en mand ved navn Jan Vilstrup, der også har registreret en 'en frivillig forening', der har fået navnet 'Danmarksdemokraterne'. Denne forening blev oprettet den 8. juni.

Derudover har der også været registreret et domænenavn til Danmarksdemokraterne ved DK Hostmaster siden 6. maj. Der er dog endnu intet indhold at finde på hjemmesiden.

I og med, at partiet 'Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg' er blevet godkendt, er der nu også åbent for, at partiet kan samle vælgererklæringer ind. Skal det blive opstillingsberettet til folketingsvalget, er det et krav, at der indsamles mindst 20.000 underskrifter.

Læs også

Rusland med voldsom trussel: Jeres borgere vil føle smerten

Efter Kristian Thulesen Dahl har meldt ud, at han ikke vil genopstille for Dansk Folkeparti, har der også været rygter om, at han er på vej over i det nye parti med Inger Støjberg. Dette er dog hverken blevet be- eller afkræftet.

 

Dagens Gossip