Farvel til Dansk Folkeparti – Chokerende måling

Når danskerne skal stemme ved det kommende folketingsvalg i 2019, så er der mange, der vælger at vinke farvel til Dansk Folkeparti. Det viser den seneste måling, hvor partiet bliver mødt med en stor nedgang.

Dansk Folkeparti var den største overraskelse ved det seneste folketingsvalg i 2015, og med resultat, hvor de fik 21.1 % af stemmerne, var de tilmeld det næststørste parti i Danmark, da de havde overhalet Venstre.

Der er dog ikke meget der peger på, at danskerne har været tilfredse med det, som Dansk Folkeparti har leveret siden 2015, for meningsmålingerne peger på et ekstremt dårligt valg, når danskerne senere i år skal stemme til folketingsvalget.

Voxmeter har foretaget en meningsmåling for Ritzau, og den har vist, at blot 14.2 % ville stemme på Dansk Folkeparti, hvilket er det laveste DF har målt siden 2013. Det er derfor også det laveste, som Dansk Folkeparti har fået målt i løbet af denne valgperiode, og tendensen peger dermed på, at færre og færre ønsker at bakke op om Dansk Folkeparti.

De dårlige meningsmålinger er dog ikke noget, som partiets gruppeformand, Peter Skaarup tager alt for højtideligt.

”Nogle gange går det i bølger. Nogle gange går de partier, der er gået lidt tilbage, endnu mere tilbage. Fordi man kan læse i avisen, at det går tilbage,” lyder det fra gruppeformanden til Ritzau.

Han fortæller, at partiet i øjeblikket arbejder rigtig hårdt på at tydeliggøre, hvad det egentlig er, at Dansk Folkeparti står for, så de på den måde kan overbevise flere vælgere om at stemme på dem.

”Vi arbejder benhårdt på at gøre det mere synligt og tydeligt, hvor DF står, så vi kan overbevise flere vælgere,” lyder det fra Peter Skaarup.

Pensionister vælger nyt parti

Meget tyder på, at det især er den ældre del af Dansk Folkepartis vælgere, som springer videre til et andet parti. Danske Folkeparti har nemlig altid vunde stemmer på, at de ville de ældre det bedste, men det er der mange ældre, der ikke længere tror på.

For få dage siden skrev Avisen.dk en artikel, hvor de havde talt med flere forhenværende DF-sympatisører, men Dansk Folkeparti skal ikke længere regne med deres stemme. Det kommer især efter en video på Facebook, hvor gruppeformand Peter Skaarup hylder, at DF har givet et løft til pensionisternes økonomi.

Det løft blev dog blot 11 kroner om måneden, og det var folk utilfredse med. I stedet lader det til, at mange af de vælgere i stedet hopper videre til Socialdemokraterne, der har præsenteret deres udspil om, at folk der har været på arbejdsmarkedet i mange år, skal have ret til at gå tidligere på pension.

Socialdemokraterne ser ud til at være de helt store vindere ved dette valg, og hvis valget ender som meningsmålingerne spår, så ender Danmark med en rød statsminister i løbet af dette år.

Læs også

Årsopgørelse: Sådan undgår du at skulle betale penge tilbage til SKAT

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip