Har siddet i folketinget i otte år: Politiker erklæret terminalt syg

Nicolai H

2 uger siden

|

05/07/2024
Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ifølge lægerne har han mindre end et år tilbage at leve i.

Dagens topnyheder

Der er tragisk nyt på gangene på Christiansborg.

Christian Langballe, tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og nuværende præst, står over for sin livs største udfordring.

Langballe har afsløret i et interview med Kristeligt Dagblad, at han er terminalt syg med en hjernetumor og har mindre end et år tilbage, ifølge lægernes prognoser.

En smertefuld afsløring

I interviewet med avisen fortæller Langballe om det øjeblik, han modtog den skæbnesvangre besked efter en scanning den 10. oktober sidste år.

"Jeg kaldte mine børn hjem og fandt en god flaske vin frem, og så satte vi os omkring bordet, og jeg fortalte, hvad jeg vidste. Jeg tænkte, at det var bedre at have tid til at tale om det og få sagt det vigtige, der eventuelt skal siges, end at vente, til det bliver for sent," fortæller han.

Det 57-årige tidligere folketingsmedlem har haft en lang karriere både som præst og politiker. Han sad i Folketinget fra 2011 til 2019, hvor han blandt andet var indfødsrets- og kirkeordfører for Dansk Folkeparti. Efter partiets skuffende valg i 2019, hvor partiet gik fra 37 til 16 mandater, var Langballe var en af de stemmer, der krævede en skærpelse af partiets nationale profil.

Efter ikke at være blevet genvalgt i 2019, erklærede Langballe, at han var færdig med politik. Dog forsøgte han igen i 2022 uden held. Trods hans politiske exit har han fortsat været en markant stemme i debatten.

I farens fodspor

Christian Langballe er søn af Jesper Langballe, en anden kendt præst og politiker, der også sad i Folketinget i mange år. Til dagligt er Christian gift med regionsrådsmedlem Lone Langballe og har tre børn samt et barnebarn og endnu et på vej. Familien er bosat i Foulum øst for Viborg.

Nu, hvor han står over for en terminal diagnose, bruger Langballe tiden med sin familie og reflekterer over livet og døden.

Vi fra redaktionen sender de varmeste tanker til Christian samt venner og familie af den tidligere politiker.