Heunicke i SMS-indrømmelse: 'Det var vel vores ansvar'

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

I en hidtil ikke omtalt SMS, overvejer sundhedsminister Magnus Heunicke sit eget ansvar i Minksagen.

Til trods for, at sundsminister Magnus Heunicke slap for kritik af Minkkommissionen, ser det ud til, at han selv overvejer, om han bærer en del af ansvaret.

Læs også

To personer døde i tragisk ulykke

Det viser en SMS, som ikke hidtil er blevet omtalt, som Minkkommissionen fandt i forbindelse med en stikprøve. Denne SMS indikerer, at Magnus Heunicke meget tidligt i forløbet overvejer sit eget ansvar i sagen.

Det skriver Jyllands-Posten, som også har delt SMS'en, der for cirka halvandet år siden blev sendt af Magnus Heunicke.

Den omtalte SMS blev sendt af Magnus Heunicke den 17. november 2020, hvilket er blot få uger efter, at det skelsættende pressemøde blev holdt den 4. november 2020, hvor alle mink blev beordret aflivet af regeringen.

Modtager af SMS'en var sundhedsministerens særlige rådgiver, Rasmus Jønnson.

"Der ud over: Udstiller et rædselsfuldt højt tempo. Og det var vel vores ansvar at der blev sådan trykket igennem," lyder det fra Magnus Heunicke i SMS'en.

Det er dog ikke alt, for i den selvsamme SMS er der også klare overvejelser fra Magnus Heunickes side om, hvorvidt det var hans egne medarbejdere, der var skyld i den risikovurdering, der endte med at få den betydning, at det blev meldt ud, at alle mink i Danmark skulle aflives.

"Stadig skulle de jo have styr på deres shit (henvisning til Fødevareministeriet, red.) – men seriøst, det var vores Kåre, vores Per, vores ting, der pludselig endte med den risikovurdering pga. det mærkværdige møde i fødevarestyrelsen hvor Kåre måske har givet den lidt gas," skriver han også.

Læs også

Stort chok: Magnus Cort udgår af Tour de France

Når Magnus Heunicke omtaler 'Kåre' i SMS'en, er der tale om den tidligere faglige direktør i Statens Serum Institut, Kåre Mølbak, mens han med 'Per' henviser til Per Okkels, der er tidligere departementschef i Sundhedsministeriet.

 

Dagens Gossip