I byrådet: Thai-glade Ole Wedel charmer Halsnæs

De fleste har oplevet Ole Wedel Nielsen i tv-programmerne "Fra Thailand til Thy" og "48 timer - Købt fri til kærlighed", men nu er nordjyden med det bemærkelsesværdige grin kommet i fokus for sit politiske virke.

Efter gårsdagens valg kan Ole Wedel nemlig sætte sig til rette i byrådssalen i Halsnæs Kommune i Nordsjælland. Han blev valgt ind i Halsnæs byråd for Dansk Folkeparti.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Det bekræfter partiets spidskandidat og byrådsmedlem Walter G. Christophersen (DF) over for DR Nyheder.

Flere forskere, herunder lektor i journalistik og kommunikation Mark Østen fra RUC, har peget på, at kendispolitikere kan have en fordel ved kommunalvalg.

- Politikere som stiller op til kommunalvalg er typisk ukendte for befolkningen, også dem der bor i den kommune, vi skal stemme i. Lokale politikere er stort set usynlige i de danske medier, og vi har ikke nogen billeder af dem på nethinden. Hvis man i forvejen er et kendt ansigt kan det generere mere medieomtale, siger Mark Ørsten til Netavisen.dk.

I 2003 mødte danskerne for første gang Ole Wedel i Kanal 4's reportageserie "48 timer - Købt fri til kærlighed", hvor Ole leder efter kærligheden i Thailand og ender med at gifte sig med den thailandske kvinde, Tuc.

Og i 2008 medvirkede Ole Wedel i DR's dokumentar "Fra Thy til Thailand", hvor man føler Ole og Tucs hverdag, som er fyldt med kulturelle sammenstød.

Siden har Ole Wedel været landskendt for sit karakteristiske grin og sin store glæde for thailandske kvinder. Også den nyvalgte byrods passion for flæskesteg og modeltog har fået smilet frem hos de fleste tv-seere.

GENSE OLE WEDEL HER: 

 

Dagens Gossip