Inger Støjberg vender op og ned på dansk politik: Kæmpe lussing til Mette Frederiksen og rød blok

Foto: Shutterstock

Den seneste meningsmåling er bestemt ikke godt nyt for Mette Frederiksen og resten af rød blok.

Voxmeters seneste meningsmåling, som ifølge Den Korte Avis blev offentliggjort d. 8. august, bør virkelig få statsminister Mette Frederiksen til at tænke sig om. 

Målingen tyder nemlig på, at Socialdemokratiet med Frederiksen i spidsen og resten af rød blok er i frit fald, når det kommer til stemmer.

Læs også

Alex Vanopslagh raser over Mette Frederiksens anklage

Et fald som faktisk er så slemt, at Socialdemokratiet ifølge meningsmålingen står til den laveste tilslutning i 15 år, ligesom blå blok for første gang i lang tid ser ud til at få flere mandater end rød blok. 

Ifølge den nyeste meningsmåling står blå blok således til 91 mandater, mens rød blok står til 84 mandater, og det skyldes flere forskellige ting. 

Først og fremmest bløder både Socialdemokratiet og Radikale Venstre stemmer, og førstnævnte står således til at gå fra 48 til 42 mandater i forhold til sidste valg, mens sidstnævnte forventes at gå fra 16 til 13 mandater. 

Samtidig er der stor fremgang blandt flere blå partier, og særligt Inger Støjberg har ændret det politiske spil. 

Den dømte partileder har således hevet hele 11,2 procent af stemmerne hjem med sit nye parti; Danmarksdemokraterne og står således til at få hele 20 mandater og dermed blive det tredjestørste parti i blå blok. 

Hvis meningsmålingen holder stik, vil Støjbergs parti kun blive overgået af Venstre med 28 mandater, hvilket dog er hele 15 mandater mindre end ved valget, og Det Konservative Folkeparti med 23 mandater, hvilket næsten er en fordobling siden valget. 

Derudover går det også rigtig godt for Nye Borgerlige, som står til at få hele ni mandater, hvilket er mere end en fordobling siden valget, ligesom Liberal Alliance også ser ud til fordoble deres antal af mandater fra tre til seks. 

Det er dog ikke hele blå blok, som brager igennem, da Dansk Folkeparti kun lige med nød og næppe holder sig over spærregrænsen, som Lars Løkke Rasmussens Moderaterne netop ikke formår at komme over med 1,9 procent af stemmerne.

Læs også

Regningen for Mette Frederiksens nye anretterkøkken: 2.547.631 kroner betalt af skatteyderne

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip