Klager over Mette Frederiksen: "Klar overtrædelse"

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Der er blevet indgivet en klage over statsminister Mette Frederiksen (S). Personen bag er Tim Larsen, som er far til Nick Larsen, der på kort tid er blevet landskendt for at vise langefinger på statsministerens Instagram-profil.

Hvad er blot skulle have været et almindeligt skolebesøg i Dalby i Midtsjælland, har udviklet sig tl en bizar sag, der involverer statsminister Mette Frederiksen (S) og en elev fra 9. klasse.

Læs også

Nu er det afsløret: Hun kom med bemærkningen om Archies hudfarve

Efter skolebesøget delte Mette Frederiksen på sociale medier et billede sammen med en skoleklasse, som har vakt stor opsigt. På forreste række sad 15-årige Nick Larsen nemlig og viste kameraet en udstrakt langefinger. Denne finger endte med at få billedet til at gå viralt. 

Fem dage efter billedets offentliggørelse bad Nick Larsens far, Tim Larsen, Statsministeriet om at fjerne det. Det gjorde de allerede 20 minutter senere. Alligevel slutter sagen ikke her. 

Ifølge Berlingske er Nick Larsens familie nemlig af den opfattelse, at Statsministeriet ikke havde indhentet tilstrækkeligt samtykke fra forældrene til, at det omtale billede måtte anvendes til 'politisk agitation' på sociale medier. 

På baggrund af dette har Tim Larsen på vegne af sin søn besluttet at indgive en klage over statsministeren til Datatilsynet. 

I klagen bliver det fremhævet, at der er givet mundtligt samtykke til, at der må tages billeder og videoer. De mener dog ikke, at der er blevet givet samtykke til, at billederne efterfølgende må bruges til at føre 'politisk kampagne', skriver Berlingske. 

Nick Larsens familie mener, at billedet kan betegnes som 'politisk agitationsvirksomhed', da det er blevet delt på Mette Frederiksens Facebook-side, der føres som formand for Socialdemokratiet og ikke statsminister. Her er der blevet brugt 600.000 kr. på annoncering, siden er registreret som 'politiker', og den har 12 administratorer. 

I klagen fremhæves det også, at kommentarsporet under billedet ikke er blevet modereret, ligesom opslaget ikke er blevet fjernet, på trods af, at der, ifølge klagen, er blevet skrevet flere 'hadefulde og nedladende kommentarer' om den 15-årige Nick Larsen. 

"Jeg bad Statsministeriet om at få billedet fjernet, og det gjorde de ret hurtigt. Det må jo betyde, at de vidste, at der var noget galt. For der var rigtig mange grimme og hadske kommentarer om min søn og mig som far under billedet. Man kan undre sig over, at de ikke blev fjernet tidligere," siger Tim Larsen til Berlingske. 

Mediet spørger ham om, hvorvidt han mener, at det ikke blot forværrer situationen, at han har besluttet at indgive en klage, da hans søn i forvejen har modtaget hadefulde kommentarer og dødstrusler. Det mener han dog ikke, og han fortæller ligeledes, at han mener, at Mette Frederiksen har begået en klar overtrædelse.

Læs også

Studerende afholdt stor fest: Mindst 53 blev smittet med corona

"Nej, det tror jeg faktisk ikke. Vi er nødt til at teste lovgivningen, og det kan måske gøre flere opmærksomme på, at der er blevet begået en klar overtrædelse fra Mette Frederiksens side, ikke fra vores. Så kan det godt være, at der også kommer mere dårlig opmærksomhed, men det er vigtigt for os, at sagen bliver afsluttet ordentligt," siger han til Berlingske.