Københavnsk borgmester i kovending: Får nyt direktørjob og hæver en million i eftervederlag

Ninna Thomsen skal være ny direktør i Mødrehjælpen, men hæver samtidig millionløn. Foto: Scanpix

Den afgåede sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Ninna Thomsen (SF) hæver en million kroner i eftervederlag efter jobskifte.

Når den afgåede sundheds- og omsorgsborgmester Ninna Thomsen (SF) kan sætte sig i direktørstolen hos Mødrehjælpen, så bliver der ikke nogen økonomiske kvaler hos den tidligere toppolitiker.

For selvom at Ninna Thomsen skifter fra til et privat direktørjob, så modtager hun stadigvæk et eftervederlag på godt og vel en million kroner, skriver Politiken.

Det er på trods af, at hendes parti SF selv ønsker at begrænse reglerne for eftervederlag, så kun politikere, der ikke har et regulært job kan få eftervederlaget udbetalt.

Det er nemlig SF, der sammen med Enhedslisten har stillet forslag om at begrænse eftervederlaget, men hos folketingspolitikeren Jacob Mark (SF), der er en af de politikere, der har stillet forslaget, er der ‘ingen kommentarer’ til Ninna Thomsens eftervederlag.

Læs også

36-årig østjysk mand skulle hæve penge og satte bilen i tomgang: Da han kiggede sig over skulderen, fik han travlt

Der har de seneste uger været stor debat om eftervederlaget, da tidligere borgmestre Morten Kabell (EL) og Carl Christian Ebbesen (DF) gav afkald på eftervederlaget eller ville modregne deres eftervederlag, så de ikke modtog dobbeltløn.

Tidligere har Ninna Thomsen (SF) også fortalt Politiken, at hun ville give afkald på sit eftervederlag, når hendes politiske embede ophørte. 

Men nu har piben fået en anden lyd i den seneste udmelding fra den tidligere borgmesteren til avisen:  

Læs også

Læge advarer mod livsfarlig ‘leg’: Sådan må du aldrig onanere

- Ja, jeg modtager et eftervederlag og følger dermed de regler, som Folketinget har udstukket, lyder det kort fra Ninna Thomsen.

Der er ikke flertal blandt de øvrige partier for at begrænse eftervederlaget i Folketinget, og derfor er der på nuværende tidspunkt ingen begrænsninger for at modtage eftervederlaget.  

Ninna Thomsen tiltræder som direktør i Mødrehjælpen den 15. februar. 

Mand delte ‘pinlig’ video af sin kæreste på bar: Nu hyldes hun af kvinder over hele verden