Krigsveteraner føler sig svigtet af misligholdte V-løfter

Mere end et år efter folketingsvalget er flere krigsveteraner skuffede over, at valgløfter, der skulle forbedre forholdene for de fysisk og psykisk belastede veteraner, ikke er blevet ført ud i livet endnu. Det skriver Politiken.

Kritikken rammer særligt regeringen og Venstres gruppeformand, Søren Gade. Den tidligere forsvarsminister lagde i valgkampens slutspurt flere videoer ud på sin facebookside, hvor han satte nye politiske mål for hjælpen til veteranerne.

17. juni sidste år gjorde Søren Gade det eksempelvis klart, at der skulle udpeges en veterankoordinator i hver af landets 98 kommuner.

Der er afsat seks millioner kroner til at etablere aktivitets- og mødesteder for veteraner, men en opgørelse fra Veterancentret, der er en myndighed under forsvaret, fra juni i år viser, at blot 16 ud af landets 98 kommuner har ansat veterankoordinatorer på enten deltid eller fuldtid.

En række andre valgløfter fra Venstre til veteranerne er heller ikke blevet indfriet endnu. Det møder kritik fra flere veteranforeninger.

Talsmanden for paraplyorganisationen Veteranalliancen kalder situationen "uendelig trist".

- De syge og sårede veteraner ude i kommunerne tolker selvfølgelig den udmelding som et udtryk for, at hvis man stemte på Søren Gade, så ville der ske noget. Det er ligesom løftebrudsdiskussionen med SF og Socialdemokraterne, siger talsmand Claus Stenberg til Politiken.

Også formanden for Landsforeningen Krigsveteraner & Pårørende, Jon S. Gislason, er skuffet.

- Så længe det kan give nogle stemmer, så er politikerne glade, men så snart valget er overstået, så er det glemt. Det gælder også Søren Gade, selv om han givetvis har gode hensigter. Det, synes jeg, er skuffende, siger Jon Gislason til Politiken.

Søren Gade skriver i en mail avisen, at han står ved, hvad han sagde under valgkampen:

- Der bliver foretaget et serviceeftersyn af veteranområdet nu, og der vil komme et udspil/forslag til justeringer i den kommende samling.

/ritzau/

 

Dagens Gossip