Kun 1. klasse er godt nok for Mette Frederiksen: 220.000 for én enkelt rejse

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Det blev en pebret affærer for skatteyderne, da Mette Frederiksen rejste til Indien – for blandt andet at tale om grøn omstilling.

Når politikere og ledende embedsmænd tager ud at rejse til selv eksotiske destinationer, har tommelfingerreglen været, at rejserne er foregået på de såkaldte plus-klasser. Det vil sige klasser mellem turistklasse og 1. klasse, for på den måde at sikre fornuftig komfort under rejsen, uden at skatteyderne efterfølgende modtog en voldsom regning.

Læs også

Nye ulækre fund hos Burger King

En tankegang, der dog for alvor synes at have ændret sig, efter at Mette Frederiksen indtog Statsministeriet i 2019. For efterfølgende har normen været, at ikke kun statsministeren selv, men også en stor del af de medrejsende embedsmænd, er at finde på flyenes mest eksklusive pladser.

Ifølge Bjørknæs.dk skete det eksempelvis i efteråret, da Mette Frederiksen og et stort medrejsende følge af ledende embedsmænd fra Statsministeriet, drog på officielt besøg i Indien.

Således viser aktindsigter, at det i alt kostede de danske skatteydere omkring 220.000 kroner, for at Mette Frederiksen og hendes embedsmænd alle kunne rejse på 1. klasse til Indien.

Mediet har spurgt Statsministeriet hvad årsagen er til, at alene flybilletterne nåede op i nærheden af den kvarte million – men dets presseafdeling er ikke vendt tilbage på henvendelserne.

Læs også

2-årig pige indlagt efter at have spist Kinderæg

 

 

 

Dagens Gossip