Løkke: Vi skal gøre det endnu bedre til OL i Tokyo

Jeg regner ikke med, at jeg er gået på pension om fire år. Og sølvmedaljen giver helt sikkert motivation og blod på tanden til mere.

Knap var de danske OL-atleter trådt ind ad døren til VIP-terminalen i Københavns Lufthavn, før blikket blev vendt mod de kommende lege, der afholdes i Japan om fire år.

Da de første tårevædede krammere var uddelt, trådte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) som den første op på talerstolen for at hylde de i alt 15 danske medaljer.

- I har opnået resultater og sat en ny standard, som hele Danmark må samarbejde om at opnå i Tokyo i 2020, sagde han.

Efter statsministerens tale gik også Team Danmarks formand, overborgmester i København Frank Jensen (S), på talerstolen med hæder.

- Vi er i topform i dansk eliteidræt, sagde han.

- Team Danmark er klar til et nyt OL. Og vi glæder os allerede til at tage fat, sagde han.

Samme budskab havde Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard.

Først stillede sports- og kulturminister Bertel Haarder (V) sig dog op og sang for på Danmarks nationalsang "Der er et yndigt land".

Da de sidste toner randt ud, og ministeren en sidste gang havde viftet sit medbragte Dannebrog, kunne DIF-formanden ønske tillykke.

Niels Nygaard hæftede sig særligt ved tre ting.

- Vi har vundet medaljer i mange forskellige idrætsgrene. Det er første gang nogensinde, at kvinderne har vundet flere medaljer end mændene. Og gennemsnitsalderen er lav.

- Las os stå sammen om - selv om vi har sat barren højt - at arbejde på at lave et lige så flot og mindeværdigt OL for Danmark om fire år i Tokyo, sagde han.

Aftenens mest ombejlede medaljevinder var uden tvivl svømmeren Pernille Blume, der vandt både guld og bronze.

- Lige nu er det meget overvældende, sagde hun.

Både medier og de fremmødte publikum var ivrige efter at få taget billeder med OL-atleten.

- Jeg bliver lidt stresset af det hele, fordi der er så mange, som gerne vil have en del af mig. Men det er også fantastisk med al den anerkendelse.

Hun satser på at deltage i Tokyo i 2020.

- Det bliver svært at gentage succesen. Der er fire år til endnu, og der kan ske meget, sagde Pernille Blume.

Også cykelrytteren Jakob Fuglsang, der som den første dansker vandt en medalje - det var i disciplinen linjeløb - forventer at deltage ved næste OL.

- Jeg regner ikke med, at jeg er gået på pension om fire år. Og sølvmedaljen giver helt sikkert motivation og blod på tanden til mere, sagde han.

Om medaljen kan skiftes ud til guld næste gang kommer an på meget.

- Men man kan sige, jeg troede ikke på, at det blev til en sølvmedalje i Rio, så man skal aldrig sige aldrig. Jeg vil i hvert fald gøre mit til at det måske kan lykkes, lød det i Københavns Lufthavn.

/ritzau/

 

Dagens Gossip