Lars Løkke med klar udmelding: Der kommer et nyt parti

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det har været på rygtebasis rigtig længe. Nemlig at Lars Løkke Rasmussen ville starte et nyt parti. Nu melder hovedpersonen selv ud, og vi kan godt begynde at forberede os på, at den tidligere statsminister igen skal være formand i et politisk parti.

I BT skriver Lars Løkke Rasmussen i en klumme, at han nu er klar til at starte sit nye parti.

Læs også

Japan vil lede radioaktivt materiale ud i havet

"Onsdag ansatte vi tidligere folketingsmedlem Jakob Engel-Schmidt som sekretariatschef i mødestedet. Vi mener det alvorligt. Der kommer et NYT parti, der har ambition om at blive en fornuftig, pragmatisk og udogmatisk stemme i den politiske debat, der kan skabe fremdrift og forandringer i et krydsfelt mellem en ‘blå blok’, der martres af værdipolitikken og en ‘rød blok’, der hænger fast i et fortidigt syn på individ og stat," skriver Lars Løkke og dermed sætter han en gang for alle en stor tyk streg under det, som de fleste politisk interesserede i forvejen vidste. Et ny parti skal ligge i midten af det politiske spectrum og der skal forsøges at trække stemmer fra både rød og blå blok.

Det er ikke alle politiske kommentatorer, der er lige stor fidus til Lars Løkkes projekt. F.eks. skriver Peter Mogensen på Twitter:

"Løkkegate: jeg vurderer at Løkke får sine 3-4 procent. Men han smadrer sit gamle parti samtidig. Støjberg trækker i en strammerretning, Løkke vil ind over midten. Venstre knækker - JEJ trak nitten. Mentalt går det ikke i V," med omdøbningen til 'Løkkegate' er der en klar værdiladning i Mogensens tweet, der også bliver bemærket af andre i diskussionen på twitter.

Politisk stærkt hold

Siden Lars Løkke Rasmussen påegyndte processen med at forlade Venstre, har han gradvist bygget på det projekt, som han har kaldt et politisk netværk. Projektet er vokset med raketfart og nu er tiden derfor til at omdøbe projektet til et politisk parti.

Det er ikke længe siden Løkke ansatte først debattøren og kommunikationsrådgiveren Jeppe Søe som kommunikationschef og efter ansættelsen af Jakob Engel-Schmidt som sekretariatschef, så tegner partiets politiske kræfter til at kunne mere end ethvert andet tilfældigt parti. Jeppe Søe var bl.a. i sin tid involveret i opstarten af Borgerligt Centrum, som han selv var formand for i en periode.

Læs også

Big Brother-stjerne død