Løkke om konsekvenser af kontanthjælpsloft: - Jeg ved godt det ikke er sjovt

Ninna Andreasen

400 uger siden

|

08/11/2016
- Jeg ved godt, at det ikke er sjovt at skulle leve af en kontanthjælp, sagde statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han blev konfronteret med, at syge og handicappede bliver ramt af kontanthjælpsloftet.

Dagens topnyheder

Kan man overleve for det beløb, man får på kontanthjælp, når kontanthjælpsloftet er indført? Ja, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen. 

Han blev i dag “grillet” om sagen af Enhedslistens Pernille Skipper under Folketingets spørgetime, skriver Avisen.dk.

Statsministeren fik en række kritiske spørgsmål til kontanthjælpsloftet, men han var klar i mælet.

- Jeg ved godt, at det ikke er sjovt at skulle leve af en kontanthjælp. Det ved jeg godt. Og jeg ved godt, det bliver vanskeligere ved, at der er lagt et loft over. Det ved jeg også godt. Men kan man leve af en kontanthjælp - også med loft over? Ja, det kan man. Så det kan vi godt stå inde for, lød den klare besked fra statsministeren.

Pernille Skipper kritiserede, at syge og handicappede bliver ramt af loftet, selvom de ikke er job-parate og derfor ikke kan gå ud og finde sig et job.

Lars Løkke medgav, at “der er folk på kontanthjælp, der har været på kontanthjælp alt for længe”. Han mener derfor, at der er behov for, at kommunerne bruger alle de værktøjer, de har, til at tage hånd om mennesker, som ikke umiddelbart står til rådighed for arbejdsmarkedet.

Svaret stillede dog ikke Pernille Skipper tilfreds.

- Man kan sige nok så mange gange, at syge mennesker ikke skal være i kontanthjælpsystemet. Men det er de. Tre fjerdedele af dem, der bliver ramt af loftet, er ikke arbejdsmarkedsparate. Hvad er det, vi skal motivere dem til?, spurgte Enhedslistens politiske ordfører.

Uanset hvad er kontanthjælpsloftet kommet for at blive, slog statsministeren fast. Loftet skal få ledige til at opleve en markant økonomisk fremgang, hvis de tager et job.