Ny aftale på plads: Sætter halv milliard kroner af til det

Foto: Shutterstock

En ny aftale mellem regeringen og hovedparten af Folketingets partier, er faldet på plads. Det sikrer, at en halv milliard kroner sættes af til psykiatrien.

Et stigende antal børn og unge er kommet i psykisk mistrivsel. Det har regeringen og hovedparten af Folketingets partier besluttet at gøre noget ved.

Læs også

Ny meningsmåling chokerer: Nu er det hele vendt på hovedet

En ny aftale, der tirsdag er blevet indgået af et bredt flertal af Folketinget, har til formål at sikre, at der skal være bedre tilbud til disse børn og unge. Desuden skal aftalen sikre, at borgere med svære psykiske lidelser skal kunne få bedre behandling.

Aftalen, som kun Moderaterne ikke er en del af, blev tirsdag præsenteret på et pressemøde af sundhedsminister Magnus Heunicke.

Den nye aftale medfører, at indsatsen i psykiatrien bliver løftet med hen halv milliard kroner om året. Ifølge Ritzau er det ud over de midler, der er blevet afsat til psykiatrien i aftaler, der er blevet aftalt tidligere.

Pengene kommer til at gå til flere forskellige formål, men blandt andet vil de gå til at afsætte flere medarbejdere i psykiatrien, lyder det fra Magnus Heunicke.

"Den betyder, at vi her og nu kan ansatte cirka 100 ekstra medarbejdere i vores psykiatri," siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) under præsentationen af aftalen i Sundhedsministeriet ifølge Ritzau.

Det er dog ikke alt. Det vil også betyde, at der nu kan afsættes ressourcer, der skal sikre, at børn og unge ikke skal vente for lang tid, før de bliver grebet af psykiatrien.

"Dernæst tager vi fat på det, der er en hovedanbefaling at starte på. At hjælpe børn og unge, der venter alt for lang tid på at blive set og grebet," lyder det også fra Magnus Heunicke.

Forud for indgåelsen af den nye aftale, meldte flere blå partier ud, at de ikke havde haft indflydelse på forløbet. Til trods for dette, har de dog alligevel valgt at gå med i den nye aftale.

Læs også

DR-vært chokerer: Stopper på populært program

Martin Geertsen, der er sundhedsordfører for Venstre, mener dog ikke, at der er tale om en langsigtet plan. Kommer der en blå regering efter det kommende valg, vil der derfor blive indkaldt til forhandlinger om en mere langsigtet psykiatriplan, siger han.

 

Dagens Gossip