Nyt pensionsforslag får massiv kritik: Dansk økonomi er ikke længere holdbar

Foto: Shutterstock

Pensionskommissionen kom i går med deres forslag til fremtidens pensionsstruktur, men Dansk Arbejdsgiverforeninger ikke trygge ved regeringens forslag.

En svækket levetidsindeksering vil ikke gøre noget godt for Danmarks økonomi.

Det siger Erik E. Simonsen, vicedirektør for Beskæftigelse og arbejdskraft i Danmarks Arbejdsgiverforening (DA) til Denoffentlige.dk.

"Hvis forslagene bliver vedtaget politisk, vil det koste så mange penge, at mulighederne for at investere i den grønne omstilling, bedre sundhed, lavere skat og uforudsete udgifter bliver stærkt svækket."

Vil give forringet velstand

Advarslen fra DA kommer efter, at pensionskommissionen i går præsenterede sine forslag til fremtidens pensionsstruktur.

Et af forslagene lyder, at man skal sætte hastigheden ned for forhøjelsen af pensionsalderen. Som planen er nu, skal pensionsalderen stige gradvist, så man i 2070 kan gå på pension som 74-årig.

Frygter undervurdering af levealder

For nylig kom Rockwoolfonden med en rapport, der peger på, at den forventede gennemsnitlige levealder vil stige mere, end de tal, politikerne arbejder ud fra.

Og det kan for alvor give problemer, hvis Rockwoolfondens tal viser sig at holde.

"Rockwoolfonden peger på, at vi undervurderer udviklingen i levealder. Derfor vil kommissionens forslag medføre, at dansk økonomi ikke længere er holdbar. Regningen bliver efterladt i børneværelset," slutter Erik E. Simonsen.

Læs også

"Dybt beklagelig" fejl i forbindelse med Kofods rejser har kostet samfundet mindst 500.000 kroner

 

 

Dagens Gossip