Partiformand langer ud efter Mette Frederiksen: 'Uværdigt at se på'

Skrevet af Nicolai Busekist

24/02/2024
Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
Statsminister Mette Frederiksen har fået hård kritik for den seneste beslutning om at støtte Ukraine med endnu flere penge.

Mest læste i dag

Danmark har været rigtig gode til at støtte Ukraine med store donationer, efter Ruslands invasion af landet. Ad flere omgange er der blevet sendt milliardstore donationer af sted til det østeuropæiske land.

Selvom der generelt er opbakning til dette i Danmark, er det ikke alle, der ser positivt på det. Nogle mener nemlig, at det ville give bedre mening at bruge nogle af de mange milliarder på det danske folk.

En af dem, som har langet kraftigt ud efter den danske statsminister, er Morten Messerschmidt, der er formand for Dansk Folkeparti. Han mener, at det er 'uværdigt at se', hvordan der sendes milliarder af kroner til Ukraine, men ikke kan findes penge til 'ældre, handicappede og børn i velfærdssamfundet'.

Det skriver han i et opslag på det sociale medie Facebook, hvor han også giver udtryk for, at Danmark naturligvis skal støtte Ukraine. Han mener dog ikke, at det skal være på bekostning af det danske folkefærd.

"Tænk hvis Mette Frederiksen var lige så villig til at bruge penge på vore ældre og svage som hun er til at sende penge til Ukraine," skriver han, og fortsætter:

"Naturligvis skal vi hjælpe Ukraine med at vinde krigen. Det er vigtigt, at Putin bliver trængt tilbage og den regelbaserede verdensorden består. Men endnu vigtigere er det selvsagt at lægge pres på andre lande, så vi ikke står alene."

Han skriver også, at det er 'uværdigt' at bruge så mange penge på krigsførelse i et andet land, når der samtidig er nedskæringer på flere områder i velfærdssamfundet.

"For det er uværdigt at se nedskæringer på vore ældre, handicappede og børn i velfærdssamfundet, samtidig med at der er masser af milliarder til krigsførelse i Ukraine," skriver han.

Til sidst understreger han, at han og Dansk Folkeparti bakker op om den militære støtte til Ukraine. Samtidig vil han dog have, at der også bliver husket på danskerne.

"I Dansk Folkeparti bakker vi 100 % op om den militære støtte til Ukraine. Det skal der ikke være tvivl om. Men vi må ikke glemme vore egne," skriver han, og fortsætter:

"Folkepensionen halter. Der skal flere penge til. Nedskæringerne på plejecentre skal stoppes. Flere plejehjem og mere frihed til vore ældre. Det skal der i den grad være penge til - ikke på bekostning af Ukraine, men hånd i hånd."