DMI melder om slud - men her slipper de

Skrevet af Emil Martesen

24/02/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
DMI melder om slud, men ...

Dagens topnyheder

Danskerne har for alvor taget hul på weekeden, og når snakken falder på vejret bliver det en blandet landhandel.

Weekenden byder nemlig både tørvejr og sol.

De fleste danskere ville nok ønske, at der ikke var mere at tilføje til weekendvejret, men sådan forholder det sig desværre ikke.

Skyer og spredte byger, der lokalt kan have et vinterligt præg, vil også melde sin ankomst og sørge for, at vi ikke glemmer, at vi stadig er i februar måned.

For de fleste danskere betyder det, at det kan være en god ide at holde regntøjet inden for rækkevidde, selvom lørdag formiddag ser ud til at tilbyde en pause fra nedbøren.

Det skriver DMI.

Lørdagens vejr starter forholdsvist mildt med tørvejr og perioder af solskin, men efterhånden som dagen skrider frem, vil spredte byger, potentielt medfulgt af hagl, gøre deres indtog.

Temperaturene vil ligge i det behagelige leje mellem 5 og 9 grader, mens vinden blæser let til jævn fra syd. Aftenen og natten byder på fortsatte byger og en nedkøling, hvor temperaturen kan falde til mellem 1 og 5 grader.

Søndagen ser ud til at være mere ensartet grå med overvejende skyet vejr og perioder med regn eller slud, særligt uden for Bornholm. Det betyder med andre ord, at dem, der befinder sig på Bornholm på søndag, ser ud til at slippe for det vinterlige vejr.

Med temperaturer, der svinger mellem 4 og 8 grader, og en svag til jævn vind fra sydvest til sydøst, bliver det en typisk våd og blæsende forårsdag.

Natten til mandag byder på en ændring med aftagende vind og delvist klart vejr, hvilket baner vejen for en kold nat med temperaturer fra 3 graders frost til 3 grader varme.

Denne nedkøling øger risikoen for tågedannelse, hvilket kan påvirke mandag morgens trafik. Derfor anbefales det at planlægge ekstra tid til morgenpendlingen, da tåge og frostvejr kan skabe udfordringer på vejene.