Politiker langer ud: Skyldes Mette Frederiksens måde at lede landet på

Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Statsminister Mette Frederiksens måde at lede landet på får kritik af Liberal Alliances politiske leder.

Liberal Alliances politiske leder, Alex Vanopslagh, mener, at der er grund til at være bekymret.

Læs også

Mand dømt: Stjal cykler for over 1 million kroner

Helt konkret mener han, at der er grund til bekymring, da der i moderne Danmarkshistorie ikke har været så 'stor virak om Grundlovens paragraffer' som i de seneste tre år. Det skriver han i et opslag på Facebook.

"Der er noget, der virkelig bekymrer mig. Aldrig i den moderne Danmarkshistorie har vi haft så stor virak om Grundlovens paragraffer, som vi har set det de seneste 3 år," skriver han.

Derudover skriver han, at det konkret drejer sig om tre sager, som er kommet frem i løbet af de seneste tre år.

"§ 57 om folketingsmedlemmers immunitet i den kaotiske og skandaløse Claus Hjort-sag, der nu forhåbentlig kan få en ende. § 73 om ejendomsrettens ukrænkelighed uden lovhjemmel, da Mette Frederiksen hensynsløst udslettede dansk minkavl. § 79 om forsamlingsfriheden under corona-nedlukningerne," lyder det fra Vanopslag.

Han vedkender dog, at det hele ikke er Mette Frederiksens skyld, men at det blot er ramlet ind under hendes tid som statsminister. Omvendt mener han dog også, at Mette Frederiksen er skyld i noget af det.

"Noget af det skyldes tilfældigheder, der er ramlet ind i hinanden under Mette Frederiksen, men meget af det skyldes simpelthen også Mette Frederiksens måde at lede landet på. Jeg bliver mere og mere i tvivl om, hvorvidt vi har en statsminister, der skal tjene folket – eller et folk, der skal tjene statsministeren," skriver han.

Ydermere slår Alex Vanopslagh fast, at det er gået skidt i de seneste år. Herefter nævner han bl.a. sagen med spionchef Lars Findsen, de slettede SMS'er i Mink-sagen, kuverterne i Justitsministeriet, der først blev åbnet efter kommunalvalget mv.

Slutteligt skriver han, at han ikke ved, hvornår der kommer valg, men forsikrer om, at en stemme på LA vil være medvirkende til, at 'sådan noget her ikke kan få lov til at foregå'.

Læs også

Sofie Linde springer ud som undertøjsmodel

"Politikere og myndigheder skal overholde loven – også Grundloven. Politikere og myndigheder tjener dig – du tjener ikke os," runder han af.

 

Dagens Gossip