Politiker langer ud: Unge akademikere agerer forkælede curlingbørn

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Nye Borgerlige-politiker Lars Boje Mathiesen tordner mod unge akademikere, som han mener opfører sig som 'forkælede curlingbørn'

Lars Boje Mathiesen raser mod unge akademikere, der nægter at tage andet arbejde, end de har uddannet sig til. Det forklarer han i en tale i Folketingssalen, som han har delt på Facebook.

Læs også

"Vi mangler arbejdskraft, men samtidig er der unge nyuddannede akademikere, som føler sig for fine til et rengøringsjob, og derfor bevidst vælger offentlig forsørgelse i stedet. Gå ud og tag jer et arbejde," skriver han som tekst til videoen.

I talen forklarer han, at han bliver 'dybt provokeret', når han hører, at der er unge akademikere, der 'føler sig for fine til at tage et arbejde'.

"Jeg bliver dybt provokeret, når jeg hører om de her unge akademikere, som føler sig for fine til at gå ud at tage et arbejde," siger han i talen.

Dernæst henvender han sig direkte til den omtalte gruppe af akademikere, og fortæller, at Danmark er et land, der er bygget op på hårdt arbejde og flid, som bedsteforældre og oldeforældre stod for, da de knoklede dag ud og dag ind.

Ifølge Lars Boje Mathiesen sagde de ikke nej til arbejde. Derimod 'tog de fat', lyder det fra Nye Borgerlige-politikeren, som også påpeger, at de unge akademikere er forkælede.

"De sagde ikke nej, fordi de skulle have et eller andet personligt selvrealiseringsprojekt, som så et job ikke lige passede ind i," siger han, og fortsætter:

Læs også

Rasmus Paludan efter vielse: Håber hun er gravid

"Så når I derude, unge akademikere, agerer forkælede curlingbørn, så går det lige præcis ud over de bedsteforældre, som har knoklet. Så er det dem og deres arbejde, I skider højt og flot på. Og I burde ærligt talt skamme jer, og til det er der bare at sige: Gå ud og tag jer et arbejde."