Putin med udmelding om fredsforhandlingerne: Sådan går det

Foto: Shutterstock

Ukraine og Rusland har stort set siden krigens start på flere møder forsøgt at finde en fredelig løsning på deres uenigheder.

Både Ukraine og Rusland har krav til modparten, som formentlig ikke kan accepteres, og fredsforhandlingerne mellem de to lande har derfor ikke ført det store med sig. 

Deligationer fra landene har ellers mødtes af flere omgange i både Hviderusland, Tyrkiet og Polen, men hver gang har det lydt, at der ikke er sket de helt store fremskridt. 

Læs også

Barnebarnet skriger på hjælp: Se så hvad den svage bedstefar gør

Nu har Ruslands præsident, Vladimir Putin, netop afholdt møde med Hvideruslands ditto, og i den forbindelse har han udtalt sig om fredsforhandlingerne mellem Ukraine og Rusland, og det er ikke just gode nyheder, som Putin kom med. 

Ifølge TV2 har han nemlig udtalt, at forhandlingerne simpelthen er kollapset, hvilket ifølge ham skyldes, at Ukraine ikke overholder sin del af de foreløbige aftaler. 

Spørger man Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er det nok nærmere Ruslands skyld, at fredsforhandlingerne ikke går særlig godt. 

Zelenskyj har nemlig af flere omgange påstået, at Putin og de russiske soldater begår krigsforbrydelser, da han blandt andet anklager dem for at slå civile ihjel i stor stil. 

Det er ifølge Zelenskyj blandt andet sket i den ukrainske by Butja, hvor billeder af bagbundne civile kvinder og børn, som er blevet skudt i ryggen eller nakken, har floreret på de sociale medier. 

Her anklages Rusland for at have henrettet op mod 400 civile.

Rusland har dog gentagne gange afvist at stå bag, da de mener, at det er Vesten, som forsøger at hænge Rusland op på krigsforbrydelser, som de ikke har begået. 

Ligeledes har Putin netop i forbindelse med mødet i dag endnu engang udtalt, at Rusland ikke står bag hændelserne i Butja. 

Han fremlægger dog ikke nogen beviser, som kan modvise Ukraines påstande, som er blevet bekræftet af flere internationale politikere og journalister, som har været i Butja og set rædslerne.

Læs også

Vildt fænomen rammer Jorden denne uge: Kan føre til massive strømsvigt og nordlys i Danmark

 

 

Dagens Gossip