Radikale slår fast: Vil stille mistillidsvotum til statsministeren

Foto: Shutterstock

Mette Frederiksen kan potentielt se frem til et mistillidsvotum fra Radikale Venstre. Hun har nemlig kun én måde at undgå det på.

Sofie Carsten Nielsen, der er politiske leder af Radikale Venstre, har slået fast, at intet har ændret sig. Partiet stiller fortsat krav om, at der udskrives valg, da de ellers vil stille et mistillidsvotum.

Læs også

Mette Frederiksen melder ud: Vil hjælpe økonomisk trængte danskere

På trods af, at Folketinget har været på sommerferie, betyder det ikke, at Radikale Venstre har valgt at trække deres krav om, at et folketingsvalg skal være udskrevet senest den 4. oktober i år, tilbage.

Det er blevet gjort klart af Sofie Carsten Nielsen i det første interview, hun har givet efter sommerferien, skriver Ritzau.

Hun fortæller i dette interview, at de holder fast i deres krav om, at de vil have udskrevet valg. Dog har hun ikke givet et konkret svar på, om de ønsker, at det skal afholdes i enten august, september eller i oktober.

"Jeg synes, vi kan konkludere, at vi ikke får lavet mere politik i det her Folketing," siger Sofie Carsten Nielsen ifølge Ritzau.

Hun understreger desuden, at hvis ikke statsminister Mette Frederiksen har udskrevet valg senest den 4. oktober i år, så vil Radikale Venstre udstede et mistillidsvotum ved åbningsdebatten to dage senere.

Hun ser det i øvrigt heller ikke som en mulighed, at Socialdemokratiet tager Radikale Venstre, og potentielt også SF med ind i en regering, for på den måde at slippe for et valg.

Hun forklarer også, at hun anser den nuværende kamp mellem blå og røde partier som værende en form for skyttegravskrig. Ydermere fremhæver hun, at Minksagen har været særligt afgørende for, at hun har oplevet en voksende mistillid.

Sofie Carsten Nielsen mener derfor, at der er behov for, at der bliver udskrevet valg, da dette kan være med til at rense luften.

"Det kan meget vel være, at der bliver endnu højere råberi i løbet af en valgkamp. Men jeg vil gøre mit til, at vi hæver os op over det. For der er brug for en ny regering, hvor vi får bredt magten ud og ikke kun centrerer den," siger hun.

Læs også

Esben Dalgaard med godt nyt om kræftsygdommen: Behandlingen virker

Derudover retter hun igen kritik af den magtfuldkommen, som den nuværende regering har, da det er en etpartiregering. Det er langt fra første gang, at dette sker, da Radikale Venstre flere gange har kritiseret regeringen for dens magtfuldkommenhed.

 

Dagens Gossip