Rasmus Paludan er braget ind i dansk politik – Den Korte Avis forklarer hvorfor

Foto: DenKorteAvis.dk

For ikke længe siden grinede mange hånligt af Rasmus Paludan og hans særprægede aktioner med koran-afbrænding.

Men nu er billedet et andet. Rasmus Paludan og hans parti Stram Kurs er stormet ind i dansk politik.

På rekordtid har han fået opbakning til at stille op til Folketinget, og måling viser, at han kommer ind. Og ingen tør benægte, at han har en mulighed for at komme i Folketinget.

Men hvad er forklaringen på, at Rasmus Paludan i rekordfart er gået fra at være pauseklovn til en politiker, der fylder medierne. Det har Karen Jespersen og Ralf Pittelkow givet en forklaring på i Den Korte Avis.

Han tør tale om islam

Rasmus Paludan tør tale om islam. Det har ellers kun været Dansk Folkeparti og Ny Borgerlige der har været aktive i den debat.

Nu tager Paludan for fuld udblæsning fat på, islams negative konsekvenser for det danske samfund.

Islam er ikke bare religion. Koranen har et hav af regler for, hvordan mennesker skal leve og samfundet skal indrettes.

Ikke-muslimer eller vantro er mindre værd en muslimer. Kvinder er mindre værd end mænd. Der er mad og andre ting der er forbudt (haram) eller tilladt (halal).

Disse regler kommer direkte fra Allah, hedder det sig, og mange muslimer mener, de skal følges strikt. Derfor søger mange sammen i parallelsamfund og vender det danske samfund ryggen. Hara Dvinge har i Den Korte Avis beskrevet hvordan det opleves.

Han tør også tale om, at Danmark bliver mere muslimsk

Hvis det kun var ganske få mennesker i Danmark, der tænkte sådan, var det ikke det store problem.  Men andelen af muslimer vokser, og ønsker om at leve efter Koranen og islam bliver stærkere. I den forstand bliver Danmark mere og mere muslimsk.

Denne udvikling har Den Korte Avis mange gange advaret mod. Men vi ved hvor svært det er at trænge igennem.

Det er denne udvikling Rasmus Paludan vil have debat om.

Aktioner ude blandt danskerne 

Men det er svært at trænge igennem Christiansborgs tykke mure og de etablerede medier.

Derfor er Rasmus Paludan sprunget direkte hen over det politiske system og aviser og TV-stationer.

Han er gået direkte ud blandt folk og har lavet sit ’eget TV’ på YouTube. Det har Den korte Avis skrevet om.

Han stiller sig op i boligområder, hvor der bor mange muslimer, og provokerer dem med islamkritiske budskaber.

Det kan for eksempel få folk med muslimsk baggrund til at råbe: “Det her er vores område!” De har også jævnligt truet Paludan og politiet med.

Det har i handling vist hvad muslimske parallelsamfund kan betyde for holdningen til det danske samfund. Det viser også en anden holdning til at brug vold mod em man er uenige med. Den Korte Avis har samlet nogle af hans videoer, som du kan se her.

Paludans politiske forslag

De store problemer med indvandringen fortsætter med at vokse, hvis der ikke for alvor sættes ind. Men Paludans centrale forslag løber let panden mod en mur, som Den Korte Avis har skrevet om her.

Nogle af forslagene bliver meget svære at gennemføre. Han vil for eksempelvis udvise alle ikke-vestlige personer, der har fået asyl.

Andre forslag kan stride mod grundloven. Det gælder forslaget om helt at forbyde islam. Han siger selv, at det er i pagt med grundloven, men det vil han ikke finde mange jurister, der vil være enig i.

Men det betyder absolut ikke, at udlændingepolitikken ikke kan strammes. Asylstop, langt færre familiesammenføringer, hjemsendelser, stop for muslimsk særbehandling – er nogle af de ting, der vil have en stor virkning. Her kan Paludan skubbe på sammen med andre indvandringskritiske partier.

 

Dagens Gossip