Regeringen henter to milliarder fra gammel vækstplan

Regeringens vækstpakke finansieres blandt andet med to milliarder kroner fra en pulje, der blev oprettet i forbindelse med sidste års vækstplan, erfarer Ritzau.

I forbindelse med den vækstplan, som regeringen sidste år forhandlede på plads med Venstre, De Konservative og Liberal Alliance, blev der lavet en ramme til målrettede forbedringer af rammevilkårene for dansk erhvervsliv.

Rammen udgør 150 millioner kroner i 2017, 500 millioner kroner i 2018 og 2019 samt 850 millioner kroner i 2020. Altså samlet set to milliarder kroner frem mod 2020.

Dermed er den gamle pulje det største enkeltstående finansieringstiltag i regeringens nye vækstpakke, som samlet set koster 10 milliarder kroner frem mod 2020.

Også på et andet punkt har regeringen fundet midler i sidste års vækstplan. Regeringen foreslår at udmønte en pulje på en milliard kroner til at styrke og forbedre voksen- og efteruddannelsesindsatsen.

Regeringen vil også bruge Storebæltsbroen til at betale en del af vækstplanen. Her skal der hentes 200 millioner kroner årligt, erfarer Ritzau.

Hverken bilister eller togpassagerer kommer dog til at betale mere for at krydse broen - pengene hentes i stedet ved, at statens årlige tilskud til A/S Storebælt nedsættes.

Regeringen foreslår blandt andet også at forhøje afgiften på cigarillos, cigarer og cerutter, så de bliver prismæssigt ligestillet med cigaretter.

Regeringens udspil til en ny vækstpakke indeholder i alt 89 forslag, som skal løfte velstanden og forbedre virksomhedernes vilkår i Danmark.

/ritzau/

 

Dagens Gossip