Regeringen indkalder til pressemøde

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Regeringen har i dag indkaldt til pressemøde

Nu indkalder regeringen til pressemødet. 

Det er Finansministeriet, der har udsendt indkaldelsen. Årsagen er, at regeringen sammen med en række af Folketingets partier har indgået aftale om en grøn skattereform, bekræftes det.

Læs også

Mette Frederiksen siger undskyld

"Aftalen ventes præsenteret på et pressemøde i Finansministeriet kl. 15.30 sammen med skatteminister Morten Bødskov samt Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti," skriver Finansministeriet i indkaldelsen. 

Vender ryggen til forhandlinger

Tidligere tirsdag forlod Enhedslisten forhandlingerne om aftalen. Det oplyser partiet i en pressemeddelelse. De vil altså ikke være tilstede på pressemødet i Finansministeriet. 

"Det er et kæmpe tilbageskridt for den grønne omstilling at udskyde beslutningen om en ensartet CO2-afgift mange år frem i tiden. Regeringen og partierne bag aftalen har syltet beslutningen om den nødvendige CO2-afgift," udtaler Mai Villadsen, partiets klimaordfører, i pressemeddelelsen.

"Den afgift er det vigtigste redskab ifølge nærmest alle eksperter, men nu har regeringen fået selv partier som Radikale og SF med på at parkere beslutningen i flere år. Det er virkelig skuffende."

Læs også

33-årig kvinde tog føntørrer med i seng: Det skulle hun aldrig have gjort