Se hvem der ville være statsminister – Hvis der blev udskrevet valg i dag

Foto: Uffe Weng / Ritzau Scanpix

Hvis der blev udskrevet folketingsvalg i dag, så ville Lars Løkke Rasmussen ikke blive genvalgt som dansk statsminister. Den blå blok oplever nemlig stor tilbagegang, mens den røde blok vinder mange stemmer.

Da der blev afholdt folketingsvalg i 2015, var det blå blok der høstede flest stemmer, og dermed blev det Lars Løkke Rasmussen, der overtog positionen som statsminister fra Helle Thorning-Schmidt. Lars Løkke bør dog nyde de kommende måneder på positionen ekstra meget, for det kan nemlig blive hans sidste i det næste lange stykke tid.

Der afholdes nemlig folketingsvalg igen senest den 17. juni, og hvis det går som de seneste målinger viser, så er det ikke blå blok, der kommer til at regere landet i de næste fire år.

En ny måling som Epinion har foretaget for DR viser nemlig, at store dele af partierne i den blå blok ville få et tilbagefald, mens de fleste partier i rød blok vil få flere stemmer. Dermed vil der være et overtal til den røde fløj, og så ville Mette Frederiksen være Danmarks nye statsminister.

Den røde blok står i skrivende stund til at få 54.2 % af stemmerne, mens blå blok står til at få 45,8 % at stemmerne. Meget kan dog nå at ske endnu, men det tyder på, at den danske befolkning står til at få en rød regering fra næste folketingsvalg.

DF falder meget tilbage

Dansk Folkeparti var den klart største overraskelse ved det seneste folketingsvalg, hvor de gik hen og målt på stemmer blev det næststørste parti i Danmark. Den plads overtog de fra Venstre, men de to partier er på vej til at bytte roller igen.

Selvom Venstre også står til at tabe en del stemmer ved det kommende valg, så er det Dansk Folkeparti, der står til at tabe klart flest, og de vil dermed rykke ned som de tredjestørste parti i Danmark, hvis folketingsvalget ender som de nuværende meningsmålinger.

Ved seneste valg fik Dansk Folkeparti 37 mandater, men de står i øjeblikket til at miste otte af disse. Det skriver DR som følge af deres undersøgelse fra Epinion. Resultatet af meningsmålingen kommer en anelse bag på partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, men han tager det alligevel med ro.

”Og hvis det er det niveau, som vi rent faktisk ligger på, så er vi tilfredse med det,” lyder det fra partiformanden til DR.

Hvis der blev kaldt ud til folketingsvalg i dag, så ville Alternativet, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og KristenDemokraterne falde tilbage.

Læs også

Kontroversiel udmelding fra folkeskole: Dit hår må ikke gå ned til ørene

 

 

Dagens Gossip