Simon Emil Ammitzbøll melder sig ud af Liberal Alliance

Foto: Steen Brogaard

Simon Emil Ammitzbøll-Bille meldte sig her til aften ud af Liberal Alliance.

På Facebook klokken 17:30 tirsdag aften meldte Simon Emil Ammitzbøll-Bille offentligt ud, at han ikke længere er medlem af Liberal Alliance.

Grunden til udmeldingen er ifølge opslaget, at han ikke har lyst til de politiske kampe, der følger med i kølvandet på et parti, der skal genopfinde sig selv. 

"Spørgsmålet vil sikkert lyde: Hvorfor bliver du ikke og kæmper? Men smag lige på begrebet “at kæmpe”. Det smager af slåskamp eller krig, og fløjkrige er aldrig gode for politiske partier. Man skal bare tænke tilbage på “borgerkrigene” i Fremskridtspartiet, i de konservative i 90’erne eller i SF op til regeringskollapset i 2014 for at huske, hvor opslidende og ufrugtbart den slags er," skriver Simon Emil i sit opslag.

Se opslaget nedenfor:

Ville være Jacob Ellemanns bedste ven

Simon Emil havde efter valgnederlaget håbet, at Liberal Alliance kunne være Jacob Ellemanns bedste ven, når han skulle udkæmpe sine ideologiske kampe mod Inger Støjberg:

"At vi så at sige skulle være Jakob Ellemanns bedste ven, hver gang han måtte blive uenig med Inger Støjberg," skriver Simon Emil i sit opslag.

Efter 10 års medlemskab er det således slut med Simon Emil og Liberal Alliance. Hvordan den politiske kurs herefter skal lægges for Simon Emil Ammitzbøll-Bille er stadig uvist. Mon ikke flere partier står med åbne arme og er klar til at byde velkommen. Måske er udmeldingen om Jacob Ellemann en udkastet fiskesnøre efter et nyt parti.

Simon Emil Ammitzbøll-Bille har tidligere stiftet et nyt parti, men Borgerligt Centrum blev aldrig andet end en politisk parantes. 

Dagens Gossip