Socialdemokrater kræver at DF tager stilling til topskat

Liberal Alliances kontante udmelding om topskattelettelser på minimum fem procentpoint eller en væltet regering er det samme som at sætte Dansk Folkeparti en pistol for panden.

Nu må Dansk Folkeparti for alvor til at melde ud, om man vil lægge stemmer til topskattelettelser eller ej, mener politisk ordfører for Socialdemokraterne, Nicolai Wammen.

- Det stod meget klart på DF's sommergruppemøde, at de vakler, når det kommer til spørgsmålet om topskattelettelser.

- Det har givet Anders Samuelsen (LA's formand, red.) blod på tanden, og nu har han meldt klart ud, at det er ultimativt for LA, at der skal gives topskattelettelser, siger Nicolai Wammen.

Derfor er det ifølge Socialdemokraterne på tide, at DF nu bekender kulør og bestemmer sig for, om man vil være med til at give topskattelettelser - eller om man i stedet vil sænke skatten i bunden, som Socialdemokraterne advokerer for.

- Valget er meget enkelt i dansk politik lige nu. DF kan bøje sig for Samuelsen og lade ham svinge taktstokken eller investere pengene i ordentlig velfærd sammen med Socialdemokraterne, mener politisk ordfører Nicolai Wammen.

Dansk Folkeparti gjorde det klart på sit sommergruppemøde, at det vigtigste i efterårets forhandlinger er at få strammet yderligere op på udlændingeområdet.

Partiet vil gerne indgå et samarbejde med Socialdemokraterne, hvis de til gengæld vil lægge stemmer til yderligere stramninger.

Det er Nicolai Wammen ikke afvisende overfor, men han afviser at melde sig ud af de internationale konventioner som Menneskerettighedskonventionen, som DF gerne så, at Danmark gjorde.

- Hvis der kommer fornuftige forslag om stramninger, vil vi gerne se på det, siger han.

- Men i lighed med Venstre-regeringen kan vi ikke købe den pakke, som Dansk Folkeparti lagde frem forleden. Det er en dårlig idé at melde sig ud af de internationale konventioner og dermed komme i samme klub som Nordkorea, siger Nicolai Wammen.

Dansk Folkeparti præsenterede også et forslag om straksbehandling af asylansøgere ved grænsen, men det er Socialdemokraterne heller ikke begejstrede for.

-Vi er åbne over for at se, om vi kan lave en bedre asylbehandling, men vi ser ikke det konkrete forslag fra DF som vejen frem, siger Nicolai Wammen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip