V-lokalformand går i protest mod Carl Holst

Venstre får ny kredsformand i Esbjerg Omegnskreds, hvor Thomas Rosenstand afløses af Jan Schou Jørgensen, som var chauffør for tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) i valgkampen.

Formanden går, fordi han er uenig med kredsbestyrelsen om, at Carl Holst genopstiller til Folketinget.

Det bekræfter Thomas Rosenstand til TV Syd. Til fyens .dk forklarer han sit farvel sådan:

- Jeg kan ikke støtte op om det. Det er vigtigt, hvem man er som folkevalgt. Det er én selv, der må stå for vederhæftigheden. Dér skal man altså ikke vente på en politiundersøgelse eller en domstol afgør sagen, siger Thomas Rosenstand til fyens .dk.

Han kaldte det ellers en "klog beslutning af en dygtig politiker", da Carl Holst gik som forsvarsminister. Siden tog Holst orlov fra Folketinget, da regionsrådet meldte ham til politiet, fordi Statsforvaltningen konkluderede, at han brugte en rådgiver i valgkampen.

Efter valget tog Carl Holst tog rådgiveren, Christian Ingemann Nielsen, med i Forsvarsministeriet.

- Det er ikke ligegyldigt, hvad du bliver meldt til politiet for. Der er altså forskel på, om man er kommet til at klippe hækken ind til naboen for lavt og så en sag, hvor man er blevet meldt til politiet af regionsrådet for misbrug af offentlige midler, siger Thomas Rosenstand.

Jan Schou Jørgensen mener, at Carl Holst vil gå fri i politiets undersøgelse.

- Det er jo blevet til sådan en folkedomstol, men i det her land er man altså uskyldig, til det modsatte er bevist, siger Jan Schou Jørgensen.

Carl Holst siger til Ugeavisen Bramming:

- Jeg har stadig mod på politik. Jeg havde håbet på en afklaring i den verserende politisag, men det lader til at trække ud. Min orlovsperiode har jeg endnu ikke besluttet mig for, hvornår skal slutte. Forhåbentlig inden alt for længe, og så tager vi den derfra.

/ritzau/

 

Dagens Gossip