Venstre vil bruge en milliard kroner på det: Skal sættes i gang hurtigst muligt

18/11/2023 08:53

Nicolai Busekist

Politik
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Venstre er klar til at afsætte en milliard kroner for det, og ser gerne, at det sættes i gang hurtigst muligt.

Mest læste i dag

I denne weekend afholder Venstre landsmøde i Herning. Forud for det store møde har partiet udsendt en pressemeddelelse, hvori de fremsætter et forslag om at bruge en milliard kroner.

Konkret ønsker de at bruge den store mængde penge på at forbedre landets kommunale daginstitutioner. Her er der dog ikke tale om drift eller ansættelse af flere pædagoger. Derimod er det de fysiske rammer, der skal være i fokus, da de ifølge Venstre er 'alt, alt for dårlige'.

Ifølge Morten Dahlin, politisk ordfører for Venstre, kan man bruge pengene til enten at renovere eller bygge nyt. Formålet med dette er, at der skal skabes bedre miljøer for børnene samt bedre arbejdsbetingelser for pædagogerne.

"Så man skaber nogle bedre miljøer for vores børn og nogle bedre arbejdsbetingelser for vores pædagoger," siger han ifølge DR.

Morten Dahlin er overbevist om, at man kan få en milliard kroner til at strække langt. Desuden mener han, at man med denne pose penge har mulighed for at renovere mange daginstitutioner.

Samtidig understreger han, at det ikke er et forslag, der er blevet fremsat af regeringen. Derimod er det Venstre selv, der har fremsat. Morten Dahlin føler sig dog 'ret overbevist' om, at de øvrige partier i regeringen vil bakke om det.

Venstre har også styr på finansieringen af denne investering. De foreslår, at man tager pengene fra de midler, der blev fundet, da man droppede at etablere en togforbindelse over Vejlefjordbroen. Dette har ifølge Venstre skabt seks milliarder kroner i råderum, som skal bruges til bl.a. børneområdet og klima.

Til DR fortæller Morten Dahlin, at de i Venstre har et ønske om at få pengene ud at arbejde hurtigst muligt. I samme ombæring fortæller han dog, at det skal 'i et tempo, hvor man ikke puster til inflationen'.

"Men vores ambition er, at man så hurtigt som muligt kan få sat gang i at opgradere Danmarks daginstitutioner," siger Morten Dahlin til DR.