Ferie er lig med nye fælleskaber

Sommerferien står for døren, og Danhostel har spurgt danskerne, hvem de drømmer om at spendere de afslappende, solrige dage med.

Snart hujer studenterne fra deres hestevogne, og vi andre arbejder svedende for at klare de sidste opgaver inden ferien. Men hvem vil vi danskere egentligt allerhelst tilbringe den vigtige tid med, hvor pulsen falder, man tager en ekstra kold øl og udendørsoplevelserne står for tur?

80 pct. af danske kvinder med hjemmeboende børn vil helst have børnene med på ferie/weekendtur i Danmark. 74 pct. af dem tager reelt børnene med på ferien/weekendturen. Det gælder både de kvinder, der har en partner, og de, der ikke har. Det viser en repræsentativ online-undersøgelse, som YouGov netop har foretaget for Danhostel blandt 1.023 voksne danskere. Kun 31 pct. af kvinderne ønsker at tage denne Danmarks-tur med vennerne. Og kun ganske få ville slet ikke overveje en tur rundt i Danmark (1 pct.).

"Det er uden tvivl dejligt at få konstateret, at kvinderne stadigvæk helst vil spendere feriedagene med deres børn, uanset om de har en partner eller ej. Danmark består som bekendt af mange forskellige familiekonstellationer, men det ser ud som om, kvindernes kærlighedsmæssige situation ikke influerer på, om de vil holde ferie med deres børn, for det ligger stabilt højt", siger direktør Ole Andersen fra Danhostel.

I perioden 2012 - 2017 har brancheorganisationen Danhostel haft en fremgang på 9 pct. Sidste år kunne Danhostel notere 970.000 overnatninger med en fordeling på 50 pct. private og 50 pct. grupper som f. eks virksomhedsafdelinger på seminar, yoga-retreats eller lejrskoler. Ole Andersen tøver ikke med at se de mange hostels' fremgang i Danmark som en følge af, at vi i højere grad opsøger fælleskabet:

Nye fælleskaber på ferien

Antallet af voksne, der bor alene med børn, er vokset markant det seneste årti. Og især hvis den voksne er alene med børn, har det måske tidligere syntes svært at finde en ferieform, der passede både barnet og den voksne. Det er ikke altid opmuntrende at sidde alene på værelset, når barnet er faldet i søvn. Når lyden af iPad eller barnets muntre stemme er faded ud. Men sådan ser Ole Andersen ikke på det:

"Flere og flere danskere opdager, at en oplagt mulighed er at dyrke fælleskabstanken, når man rejser. Det kan være skiferie, hvor mange aleneforældre har slået sig sammen, og er afsted med et hav af glade poder. En oplagt trend, som vi hos Danhostel ser, er at indgå aktivt i de fælleskaber, som rejsemålet tilvejebringer, f. eks. på vores hostels. At man finder nye rejsefæller og kammerater i feriedagene, giver hinanden ny inspiration til den danske by, man befinder sig i, og faktisk også ender med at deltage i natur- eller byarrangementer sammen med andre enlige med børn", siger Ole Andersen.

 

Dagens Gossip