Geniet Leonardo da Vinci kommer til Kalmar

Mona Lisa. Den Sidste Nadver. Skøre opfindelser, som førte til genistreger. Fejl og mærkelige processer. Geniet Leonardo da Vinci er taget på verdensturné og rammer efter de store metropoler i verden Kalmar Slot om et par dage.

Der er tale om en helt særlig og en af de mest omfattende udstillinger produceret om Leonardo da Vinci, og den har da også taget verden med storm. 

Opfinder, kunstner, videnskabsmand, matematiker, billedhugger, ingeniør, musiker og arkitekt. Det er nok kun ganske få om nogen overhovedet, der kan skrive så mange fine titler på sit visitkort. Men det kan han, Leonardo da Vinci, et sandt multitalent. Nu kommer hans mange finurlige opfindelser, imponerende kunstværker og matematiske beregninger til Kalmar Slot, hvor vi danskere nemt kan gå ombord i da Vincis kreative hjerne. 

Udstillingen åbner den 4. maj 2018 og vises frem til den 4. november. Det er en genistreg af en udstilling, som allerede er blevet vist i Tokyo, Madrid, Kuala Lumpur, Washington, Johannesburg og Shanghai. Det er første gang, udstillingen vises i Sverige. 

Vigtig milepæl for Kalmar Slot
For Kalmar Slot og regionen Kalmar er det også en milepæl. Udstillingen er en af ​​de største, slottet nogensinde har haft. I otte haller vil besøgende opleve fuldskala- fortolkninger af Leonardo da Vincis værker. Udstillingen indeholder mange eksempler på da Vincis maskinopfindelser og underholdende animationer af de mest bemærkelsesværdige renæssanceværker. Besøgende vil være i stand til at skubbe, trække, rotere og interagere med mange af udstillingens installationer for at få en praktisk forståelse af de videnskabelige principper bag.

- Udstillingen folder geni og renæssancemand, Leonardo da Vinci, ud. Her kan gæsterne nyde og lade sig forundre over de store ideer. Kalmar Slot er Nordeuropas bedst bevarede renæssanceslot, og vi er meget glade og stolte over at huse dette fantastiske projekt, siger slotschef, Mimmi Mannheimer.

- Besøgende i alle aldre får en underholdende, lærerig og oplysende oplevelse, hvad enten de er kunst-, teknologi- eller historisk interesserede. Udstillingen kan også nydes, hvis man ser en del af da Vincis værker for første gang, tilføjer hun.

Udstillingen da Vinci omfatter 13 tematiske områder af hans arbejde. Besøgende får et indblik i renæssancens store ideer, som lagde grunden til nogle af de nutidige samfunds mest effektive opfindelser såsom helikoptere, fly, biler, ubåde, faldskærme og cykler.

Over 6.000 sider fra da Vincis personlige notesbøger er blevet gennemgået forud for udstillingen, og her har man også fundet da Vincis fejl og refleksioner i processerne, som han ellers plejede at holde hemmelige. 

Besøgende kan nyde Leonardo da Vincis nyskabelser og illustrationer ved hjælp af engagerende og underholdende teknologi. Højdepunkterne omfatter animationer af ’Den Sidste Nadver’, reproduktioner af anatomiske skitser og Sforza hesteskulpturen, som aldrig tidligere er blevet vist i dette perspektiv. Besøgende får også et indblik i da Vincis mystiske alfabet og skriveteknik, som vises på interaktive skærme.

Udstillingen ”Da Vinci – Inventions” er skabt af Grande Exhibitions og Museo Leonardo da Vinci i Rom. Grande Exhibitions producerer store internationale udstillinger, der ’tourer’ verden rundt. Deres udstillinger er blevet vist i mere end 100 byer og er blevet set af over otte millioner besøgende.

 

Dagens Gossip