Oplev 10 af de bedste seværdigheder i München

Foto: Shutterstock

München er en dejlig by, der ryster den kulde og indestængthed af bygninger, som er så udbredte andetsteds i Tyskland.

Selvfølgelig har byen nogle af disse bygninger, men i den gamle by finder man attraktive historiske bygninger og monumenter. München har et godt offentlig transportsystem (bus og metro), der gør det nemt at bevæge sig rundt i byen.

München er et godt udgangspunkt for dagsture til afsidesliggende områder, som den nazistiske koncentrationslejr i Dachau eller det naturskønne Salzburg, men der er også nok af attraktioner til at holde besøgende i byen. 

Tag et kig på de største turistattraktioner og seværdigheder i München:

10. Allianz Arena Stadium

Sportsfans, der nogensinde har spekuleret på, om fodbold er populært i München, behøver kun at besøge Allianz Arena Stadium, med plads til mere end 75.000 tilskuere, der ønsker at se en af byens to hold på banen.

Stadionet erstattede byens olympiske stadion fra sæsonen 2005-2006. Stadionet, som var vært for VM-finalen i 2006, er kendt for sine paneler, der ændrer farver, afhængigt af hvilket hold der spiller, samt type af kamp der spilles, hvilket vil sige lokalt eller nationalt.

9. Pinakothek Museerne

Pinakothek Museerne er faktisk tre museer: Alte Pinakothek, Neue Pinakothek og Pinakothek der Moderne. Alte Pinakothek er et af de ældste kunstgallerier i verden og huser en fremragende samling af malerier af gamle mestre. New Pinakothek dækker 1800-tallet, mens den nyeste, Pinakothek der Moderne udstiller moderne kunst.

De er en del af Münchens kunstområde, der er kendt som Kuntstareal. Da det  blev bestilt bygget i 1826 af kong Ludwig I, var Alte Pinakothek det største museum i verden; dets neo-renæssance-look blev snart en model for museer i hele Europa

8. Deutsches Museum

Deutsches Museum (Tyske Museum) er et videnskabs- og teknologimuseum i verdensklasse, der appellerer til besøgende i alle aldre, selv dem, der giver udtryk for ikke at være interesseret i et sådant emne.

Besøgende kan tage gratis guidede ture (de bliver dog kun gennemført på tysk) gennem museets 50 udstillingsområder, se demonstrationer om emner lige fra elektricitet til musikinstrumenter og deltage i en bred vifte af gør-det-selv aktiviteter. Museet har en fængslende samling af mere end 100.000 videnskabs- og teknologirelaterede objekter fra stenalderen til i dag. Museet er familievenligt med 1.000 aktiviteter for børn fra 3-8, der tilbydes i Kids Kingdom.

7. Munich Residenz

Munich Residenz var de bayerske herskere Wittelsbachs, hjem i århundreder, før det blev åbnet for offentligheden i 1920. Dets kunstsamlinger og forskellige arkitektoniske stilarter blev symboler på den kongelige families magt. Boligen blev voldsomt skadet under 2. Verdenskrig, men er siden blevet restaureret så meget som muligt; I dag betragtes det som et af de fineste paladsmuseer i Europa.

Wittelsbachs samlede  kunst og genstande i århundreder, så besøgende vil kunne se fremragende samlinger af porcelæn, malerier, sølvgenstande, sjældne møbler, lysekroner og skulpturer.

6. BMW Welt & Museum

BMW er kendt for sine hurtige biler og motorcykler; så der findes ikke bedre sted at lære mere om dem end BMW Welt og BMW museet. BMW Welt er et sted, hvor du kan se og få kendskab til virksomhedens seneste produkttilbud. BMW Welt sælger også ekstra tilbehør og reservedele til deres køretøjer og er vært for udstillinger af deres nyeste modeller. Det ligger tæt ved Olympic Park; personer med billetter til parken kan få rabat på adgang til BMW Welt.

Det nærliggende BMW Museum har udstillinger, der fortæller historien om disse berømte to- og firehjulede køretøjer. Mange gamle biler og motorcykler udstilles langs en spiralrampe, der krøller langs indersiden af den skålformede bygning.

5. Nymphenburg Slot

Nymphenburg slot fejrer fødslen af en arving til den bayerske trone. Slottet blev bestilt bygget af forældrene til Maximillian II Emanuel i 1664. Slottet fungerede som sommerresidens for de bayerske regenter.

Da han arvede tronen, forstørrede Max Emanuel slottet markant. I dag er dette barokke slot et af Münchens mere populære turistattraktioner, selvom nogle sektioner er lukket for offentligheden, da det også tjener som hjemsted for den nuværende hertug af Bavaria. Originale baroklofter, nogle med fresker, har overlevet til denne dag, ligesom kong Ludwig den førstes  "Schönheitengalerie" (galleri af skønheder), der skildrer 36 smukke kvinder fra München.

4. München Frauenkirche

München Frauenkirche er et andet berømt vartegn for München, der tårner sig op over resten af byen. Det stammer tilbage fra det 15. århundrede, da det overraskende blev bygget på 20 år, men færdiggørelsen af ​​nogle funktioner blev udskudt på grund af manglende penge. München Frauenkirche fungerer som katedral for ærkebispedømmet i München og er hjemsted for ærkebiskoppen.

Den gotiske katedral er i stand til at rumme 20.000 tilbedere. Katedralen blev beskadiget under Anden Verdenskrig, men er blevet genopbygget. Den er berømt for sine klokker og som det sidste hvilested for hertugen af Bavaria.

3. Hofbrauhaus

Münchens beboere elsker deres øl og fejrer den årligt ved Oktoberfesten. Rejsende, der ikke besøger München i oktober, kan stadig sippe øl på Hofbrauhaus, der er et af de ældste bryggerier i byen. Hofbrauhaus kan dateres tilbage til 1589, da det blev grundlagt af Wilhelm V, hertug af Bavaria, og fungerede som det officielle bryggeri for Münchens kongelige.

Allerede dengang var ølet internationalt kendt og svenske angribere indgik en aftale om ikke at tageMünchen -  i bytte for 600.000 tønder øl. Bryggeriet og ølhallen er blandt de mest populære turistattraktioner i München i dag.

2. Englischer Garten

Størrelsen af New Yorks Central Park blegner i forhold til Münchens Englischer Garten, som er en af verdens største byparker. Parken, der strækker sig fra byens centrum til nordøst München, blev grundlagt i 1789, men er blevet udvidet gennem århundrederne.

Haven har taget sit navn fra de traditionelle engelske haver, der var populære i det 18. og det 19. århundrede. Det blev bygget af soldater i fredstid for at lære dem landbrugsfærdigheder. Haven indeholder et japansk tehus, en eng, hvor nøgen solbadning er tilladt, og en kunstig bølge, der anvendes af surfere.

1. Marienplatz

Marienplatz er det mest berømte torv i München og torvet tiltrækker i tusindvis af turister hver dag, der kommer for at se ​Neues Rathaus (det nye rådhus), der kan dateres tilbage til 1874. Rådhuset blev bygget i den gotiske genoplivningsstil og har de fleste af Wittelsbach-regenterne på den vigtigste facade, imens statuer af fire bayerske konger findes på et lavere niveau.

Denne yderst udsmykkede bygning er en turistmagnet i sig selv, men det, der virkelig trækker turisterne til Marienplatz, er rådhusets tre daglige klokkespil. Den berømte Ratskeller restaurant ligger i kælderen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip