Storbydanskere søger til Jylland for at holde ferie

PA

376 uger siden

|

04/05/2017
Når danskere skal holde ferie, søger vi i stigende grad ud på landet i Jylland, i stedet for at pakke kufferten og rejse under varmere himmelstrøg.

Dagens topnyheder

Beboere fra Aarhus og København vil have ro, fred og landlige omgivelser, når de skal holde ferie. Derfor prioriterer mange storbydanskere at blive i Danmark, når der skal holdes ferie.

Det viser tal, som Nordea har fået udført af TNS Gallup. Faktisk er der tale om over halvdelen af os, som bliver inden for landets grænser og i stedet tager på for eksempelvis bondegårdsferie.

 

Tilbage til rødderne

Hos Ledgaard Landboturisme, der tilbyder miniferier og weekendophold på deres bondegård i Ulfborg mellem Holstebro og Ringkøbing i Vestjylland, genkender man billedet af storbyforældrene, der gerne vil holde ferie med deres børn på landet.

Inge Kirkeby Nielsen, der ejer gården sammen med sin mand, fortæller om en stigning af forældre, der kommer fra Jylland og gerne vil bruge ferien der, hvor deres barndom udspillede sig.

”Vi ser flere forældre, som har været jyder og haft rødder i det danske landbrug, men som har valgt at flytte til Sjælland og få børn der,” siger hun.

Forældrene fortæller, at de ønsker at give deres børn de naturoplevelser, og den ro og fred, som de selv har oplevet som børn.

 

For børnenes skyld

Flere eksperter og familieterapeuter peger på, at der i stigende grad bliver taget hensyn til børnene, når familien skal på ferie sammen.

Det er medvirkende til, at flere børnefamilier vælger at blive i Danmark under skolernes sommerferie.

Inge Kirkeby Nielsen oplever også, at det især er børnenes trivsel og ønsker, der er i højsædet blandt de familier, der vælger en miniferie på gården.

”Vi ser familier, der tager på ferie for børnenes skyld. De vil gerne tilfredsstille børnenes behov frem for deres egne,” siger hun.

Hun understreger dog, at bondegårdsferie absolut tiltaler det voksne publikum, som blandt andet kan bruge deres ophold på at køre go-cart, spille golf og et slag petanque, mens ungerne leger i hamlen.