Vejret på Mallorca

11/02/2020 00:12

webmaster

Rejser
Vejret på Mallorca
Her finder du vejret på Mallorca for hele året. Foto: Mallorca
På den største af de baleariske øer græske øer Mallorca kan du nyde det milde middelhavsklima. Se vejret på Mallorca og tjek temperaturerne hele året rundt her.

Mest læste i dag

Du går sjældent galt i byen med vejret på Mallorca. Selvom det er en frodig ø, regner det ikke ret meget i de sommerlige måneder, og det gør det til et godt sted at have en solferie. 

Vejret på Mallorca fra april til oktober

Der er dømt sommer allerede fra april og helt frem til november, men hvis der skal slikkes sol, er perioden maj til oktober nu bedst ikke mindst på grund af badevandstemperaturen.

Her kan du se sommermånedernes gennemsnitstemperatur på Mallorca fra april og til november.

  Måned Dag Nat Vand April 17°c 13°c 15°c Maj 20°c 16°c 18°c Juni 24°c 20°c 21°c Juli 27°c 23°c 24°c August 27°c 24°c 26°c September 25°c 21°c 24°c Oktober 22°c 18°c 22°c

Selvom vejret på Mallorca i oktober er varmt, er det typisk den måned der er mest fugtig.

Vejret på Mallorca fra oktober til marts

Mallorca er ikke at kaste på nakken af i de resterende måneder, selvom de byder på en smule mere fugt og lavere temperaturer.

Her kan du se Mallorcas gennemsnitstemperatur fra december til marts.

  Måned Dag Nat Vand November 18°c 15°c 19°c December 15°c 12°c 16°c Januar 14°c 11°c 14°c Februar 14°c 10°c 14°c Marts 15°c 12°c 14°c

Hvis man ikke er til sne, slud og kulde er Mallorca stadig et attraktivt sted at opholde sig i disse måneder.

Det kan dog blive en smule koldt i nattetimerne med helt ned til 10 grader, men vejret på Mallorca er jo stadig noget bedre end det, som de hjemlige himmelstrøg kan tilbyde i samme periode. 

Læs også: Vejret på Kreta

Sne kan forekomme om vinteren, men stort set kun i bjergene, og det hører til sjældenhederne.

Bedste rejsetidspunkt

Vejret på Mallorca er klassisk middelhavsvejr med sommerlige temperaturer fra starten af maj til slutningen af oktober og de fleste foretrækker at besøge Mallorca i denne periode, men hvilket tidspunkt, der så at sige er bedst, kommer an på, hvordan du trives med varme, og hvilken type af ferie, der tiltaler dig mest.

Der kan være stor forskel på, hvordan vejret på Mallorca arter sig, når du er i henholdsvis kystområder og bjergområdet eller inderområder og yderområder.

Om sommeren kan der blive helt op til 40 grader i på det inderste af øen. Til gengæld er så stort set kun i bjergene, at man en sjælden gang imellem kan opleve sne, så det er værd at kigge lidt på de lokale vejrforhold i den specifikke periode, som du gerne vil afsted i.

Går du efter en afslappende daseferie med lidt færre børnefamilier og turister, er det månederne juni og september, som du skal overveje at lægge ferien i.

Skal børnene med og skal I alligevel bare hygge jer ved stranden eller poolen, så er juli og august de gode måneder at tage afsted i.

Bryder du dig ikke om det helt høje temperaturer, er april, maj og oktober samt november et bedre valg end de hede sommermåneder. Dog skal du have i mente at oktober trods de fine temperaturer og er den mest regnfulde måned.

Hvis du er mere til aktiv ferie end daseferie, kan både vintermånederne samt april og oktober også være et rigtig godt valg.

Er vejret på Mallorca det eneste øen har at byde på?

Vejret på Mallorca er ikke det eneste, der kan trække turisterne til, for øen har en skattekiste af naturoplevelser til de der for eksempel holder af at vandre, og der er meget smukt i bjergene.

Tager man afsted i januar kan man for eksempel opleve mandeltræerne blomstre, og hygge sig med, at der ikke er helt så turistet på dette tidspunkt.

På andre tidspunkter, kan du følge produktionen af appelsiner, citroner og ikke mindst oliven, der er en hjørnesten i madkulturen omkring middelhavet samt produktionen af vin.

Der er altså mange typer af udflugter og oplevelser at få med hjem i stedet for eller oveni badeferie.

Øen ligger blot 170 km fra Barcelona, så hvis man er der for en længere periode, kan det være værd at slå et smut forbi fastlandet også.

Fakta:

  • Mallorca er en del af den spanske øgruppe Balearerne.
  • Øen er opdelt i seks landskabsområder: Tramuntana-bjergene, Raiguer, Mallorca-sletten, Østdelen (Llevant), Migjorn-sletten, Palma
  • Øen har et areal 3.604 km².
  • Befolkningen er hovedsagelig spansk, og der bor ca. 900.000 mennesker fast.
  • Øens højeste punkt er midt i bjergkæden. Puig Major er 1.445 m højt.