Vejret på Tenerife

Skrevet af webmaster

04/03/2020
Vejret på Tenerife
Tenerife byder på sommer hele året og temperaturen er rimelig stabil i løbet af året. Se vejret på Tenerife, og se temperaturerne året rundt her.

Mest læste i dag

Du går sjældent fejl af vejret på Tenerife, der ligger i et fantastisk klima, og øen kan være at foretrække i vintermånederne med sine lune nætter frem for rejsemål som de græske øgrupper.

Klimaet er det, der kaldes subtropisk og der er typisk en temperatur på mellem 20 og 25 grader i dagtimerne og indbyder både til afslapning og solbadning.

Vejret på Tenerife fra april til oktober

Tenerife har rigtig sommer hele året, men det er varmest fra april og helt frem til oktober. Her får du masser af sol og meget lidt regn.

Her kan du se gennemsnitstemperaturen på Tenerife fra april og til oktober.

Måned Dag Nat Vand April 26°c 16°c 20°c Maj 27°c 17°c 21°c Juni 28°c 19°c 21°c Juli 29°c 21°c 22°c August 29°c 21°c 22°c September 28°c 21°c 22°c Oktober 26°c 21°c 23°c

Vejret på Tenerife fra november til marts

Måned Dag Nat Vand November 24°c 18°c 20°c December 22°c 16°c 20°c Januar 21°c 15°c 20°c Februar 22°c 15°c 20°c Marts 24°c 16°c 20°c

Tenerife er et besøg værd i stort set alle måneder.

Her kan du se gennemsnitstemperaturen på Tenerife fra november til marts.

Dog skal du være opmærksom på, at der kan være noget mere regn uden for de traditionelle sommermåneder. Værst er det i december og januar, hvor vejret på Tenerife gennemsnitligt byder på 13 regnfulde dage.

Til gengæld er det sjældent, at det står ned i stænger flere dage i træk.

Forskel på vejret i nord og syd Tenerife

Øen ligger i den lune del af Atlanterhavet, kun små 300 km fra Vestsahara og kontinentet Afrika, og det bærer vejret på Tenerife ikke overraskende præg af.

Men der er forskel på klimaet og vejret på Tenerife alt efter om man opholder sig på den sydlige eller nordlige del af øen.

Ikke mindst fordi der også er bjerg landskab midt på øen.

Den nordlige del af øen frodig og grøn, mens den sydlige del er mere tør og ørkenagtigt, og det skyldes fordelingen af regn.

Den nordlige del får nemlig omkring 70 % af regnen, mens den sydlige del må nøjes med i omegnen af 30 %.

Vejret på den sydlige del af Tenerife om sommeren

Den sydlige del har sommer fra juni til september og temperaturer op til 27 grader, når det er varmest, men alle kan generelt være med på dette vejr året rundt. 

Dog kan Sirocco-vinden fra Afrika af og til bevirke, at temperaturen når helt op til 35 grader for en kort periode.

Vandets temperatur ligger om sommeren på 20-23 grader og solskinstimer er der masser af med 8-10 hele sommeren, hvor det i øvrigt meget sjældent regner overhovedet.

Vejret på det sydlige Tenerife om vinteren

Vandet er fortsat varmt nok til at skandinaver, der ikke er forfrosne og vant til danske ”lidt flade” somre kan svømme i det.

Vejret på det nordlige Tenerife om sommeren

Den nordlige del af øen er langt mindre turistet og meget frodige, hvorfor store dele af befolkningen gerne ynder at holde til her.

Den nordlige del er typisk lige et par grader køligere også, hvilket kan være en fordel om sommeren, men der er stadig tale om sol og varme, som vejret på Tenerife i alt almindelighed byder på, der er stort set ingen regn, men det kan blæse en del, hvilket bl.a. er til glæde for vindsurfere og andre der nyder vandsport.

Vejret på det nordlige Tenerife om vinteren

Den nordlige del kan opleve temperaturer på ca. 15 grader om dagen ca. 10 grader om natten, når det er køligst.

Derfor er den nordlige del også mindre populær blandt turister om vinteren. Det kan dog stadig lade sig gøre for mange at bade, da vandet er omkring 19 grader her, men de fleste turister trækker altså sydpå ligesom fuglene ved vintertid. 

Det er værd at bemærke, at vejret i bjergene, hvis man vil se vulkanen, er noget koldere end vejret på Tenerifes kyster.

Bedste rejsetidspunkt til Tenerife?

De fleste foretrækker at besøge Tenerife om vinteren frem for forår og efterår, og det hænger ikke mindst sammen med at forår og efterår i Danmark er relativt lune, hvorfor man venter med at rejse til varme himmelstrøg til vinterperioden. ferieperioder i Danmark.

Fakta

  • Tenerife er den største af de Kanariske øer.  
  • Øen befinder sig ca. 300 km fra den afrikanske kyst
  • Øen har en vulkansk oprindelse og har et areal på 2.056 kvadratkilometer.
  • Der bor ca. 900.000 indbyggere.
  • Øens højeste punkt er vulkanen Teide, der er på 3718 meter.

Læs også: Vejret på Kreta

Læs også: Vejret på Mallorca