Allardyce udpeger igen Rooney som Englands anfører

Manchester Uniteds Wayne Rooney får lov at fortsætte som anfører for det engelske fodboldlandshold under den nye landstræner, Sam Allardyce. Det oplyser Allardyce selv mandag ifølge Reuters.

- Wayne har været en fremragende anfører for England, og den måde, han har udfyldt sin rolle, gjorde det til et nemt valg at bede ham om at fortsætte, siger Allardyce til Det Engelske Fodboldforbund, FA's, hjemmeside.

Allardyce meldte tidligere på ugen ud, at han overvejede, hvem der skulle bære anførerbindet. Alligevel var det ventet, at han igen ville pege på Wayne Rooney.

30-årige Rooney er Englands mest scorende spiller gennem tiderne med 53 mål på landsholdet. Han fik anførerbindet overdraget fra Steven Gerrard i 2014.

Under sommerens EM-slutrunde bar Rooney også anførerbindet. Her røg England skuffende ud til Island i ottendedelsfinalen, og daværende landstræner, Roy Hodgson, sagde op.

Efterfølgende var britiske medier hårde ved Wayne Rooney, men angriberen var selv aldrig i tvivl om, hvorvidt han skulle fortsætte på landsholdet.

- Jeg sagde det før turneringen, og jeg er blevet spurgt mange gange. Men jeg er stolt af at spille for England, og hvis jeg bliver udtaget, er jeg til rådighed, sagde anføreren kort efter kampen mod Island.

England tager hul på VM-kvalifikationen søndag. Her møder man Slovakiet på udebane.

/ritzau/

 

Dagens Gossip