CAS omstøder udelukkelse af ensom russisk atletikkvinde

Sagaen om OL's eneste russiske atletikudøver, længdespringeren Darya Klishina, har tilsyneladende fået et foreløbigt punktum. Og det er med en stor sejr på skrivebordet til Klishina over Det Internationale Atletikforbund (IAAF).

Først fik hun som eneste russer lov til at deltage ved OL i Rio. Så smed IAAF hende ud for få dage siden, da der angiveligt dukkede nye oplysninger op. Men en appel til Den Internationale Sportsdomstol (CAS) fra russeren har nu båret frugt.

I en pressemeddelelse oplyser CAS, som er sportens øverste myndighed, at man har omstødt beslutningen fra IAAF.

Ifølge CAS er der ikke kommet nye oplysninger, som giver grund til at ændre IAAF's tidligere beslutning om at lade Klishina stille til start.

Den russiske atletikudøver blev rasende, da hun for få dage siden modtog beslutningen om udelukkelse.

- Jeg er en ren atlet og har allerede bevist det mange gange. Jeg har haft base i USA i næsten tre år, og jeg er næsten udelukkende blevet testet af et andet antidopingsystem end det pågældende (Ruslands, red.), sagde Darya Klishina ifølge Reuters.

Grundet bopælen i USA de senere år var vurderingen, at hun ikke kan have været en del af det statsstøttede russiske dopingprogram, som er blevet afsløret i en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada).

Hvilke nye oplysninger, der fik IAAF til at udelukke russeren fra OL, er ikke blevet oplyst. Den tyske ARD-journalist Hajo Seppelt, der har stået bag afsløringerne af russisk doping, hævder, at årsagen var mistænkelige dopingprøver fra Klishina.

På Twitter skriver han, at man tilsyneladende har fundet to forskellige slags dna i samme urinprøve fra russeren, og at der er mistanke om manipulation med prøver.

Beviserne for dette var dog ikke stærke nok til, at CAS ville lade IAAF udelukke Darya Klishina.

Dermed kan hun alligevel stille til start i kvindernes længdespringskonkurrence ved OL i Rio, og det vækker glæde hos Ruslands sportsminister, Vitaly Mutko.

- Dette beviser, at retfærdighed stadig kan ske fyldest. Man kan ikke straffe hende for noget, hun ikke har gjort, siger Mutko ifølge AFP.

/ritzau/

 

Dagens Gossip