Håndboldherrerne var danskernes klare OL-favorit i tv

Danskerne er vilde med at se håndboldlandsholdet spille, og det kom endnu en gang til udtryk under OL.

OL-Håndbolden dominerede seertallene i perioden fra 6. til 21. august. Der var flere end otte millioner seere til Danmarks otte kampe, mens dobbelt så mange så andre håndboldudsendelser under OL, skriver DHF i en pressemeddelelse.

Målinger fra Gallup viser, at håndboldherrerne på den ene eller anden måde er involveret i 26 af de 27 mest sete programmer i OL-perioden.

Kun damedouble-finalen i badminton med Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen formåede at stikke en kæp i håndbolddominansen og tage en 20.-plads.

Faktisk er der udelukkende olympisk sport i top 30 over periodens mest sete programmer.

Søndagens håndboldfinale mod Frankrig trak flest til skærmen med sammenlagt 2.034.000 seere, der dog var fordelt på to kanaler, da DR1 (1.098.000) og TV 2 (936.000) begge sendte guldkampen.

De godt to millioner seere, der tilsammen så finalen, udgjorde hele 88 procent af alle danske tv-seere søndag aften.

De 26 håndboldprogrammer i top 30 havde sammenlagt mere end 23,5 millioner seere, hvoraf selve kampene havde knap 8,1 millioner seere sammenlagt. De resterende 15,5 millioner håndboldseere i perioden kiggede med på optakter, nedtakter, pauseudsendelser, medaljeceremoni, håndboldstudie med videre.

De tre mest sete enkeltstående udsendelser var faktisk slet ikke kampe, men henholdsvis finalenedtakt, medaljeoverrækkelse og pausen af finalen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip