Karen Hækkerup går som justitsminister for at blive direktør

Karen Hækkerup (S) forlader posten som justitsminister. Hun skal i stedet være direktør i Landbrug & Fødevarer.

Det bekræfter hun fredag.

- Jeg har været folkevalgt politiker i 17 år, og jeg har hele tiden vidst, at på et eller andet tidspunkt skulle mit liv også dreje sig om noget andet. Jeg havde ikke tænkt, det skulle være nu, men nu kom der et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Fristelsen var for stor, siger hun til TV2 News.

Direktørstillingen i landbrugsorganisationen overtager hun fra den netop fratrådte Søren Gade, der er tidligere minister for Venstre.

Dermed træder hun ud af regeringen, hvor hun har bestredet flere ministerposter siden 2011. Og ifølge hende selv lukker hun den politiske dør fuldstændig bag sig.

- Det er et endegyldigt farvel. Jeg har været stolt af at have siddet på de poster, jeg har fået lov til, men nu skal jeg noget andet, og jeg trænger til noget andet. Jeg lukker døren nu bag mig, selv om jeg ville gerne have siddet frem til valgdagen, siger hun.

Hækkerup har siddet i Folketinget for Socialdemokraterne siden 2005.

Karen Hækkerup blev valgt til Folketinget allerede som 31-årig. Efter et par år som forbrugerpolitisk ordfører blev hun i 2007 sat i spidsen for at lukke flanken til Dansk Folkeparti og den borgerlige regering på retsområdet.

Da Thorning blev statsminister i 2011, var Hækkerup selvskrevet på ministerholdet. I første omgang som social- og integrationsminister.

Hun blev ofret i forbindelse med en ministerrokade i august 2013, da SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, ville have posten som socialminister. Hækkerup blev i stedet fødevareminister.

Da en anden af de socialdemokratiske strammere, justitsminister Morten Bødskov, blev tvunget til at trække sig på grund af Christiania-sagen få måneder senere, blev hun dog igen sat frem i forreste række som justitsminister.

Karen Hækkerup er gift med Ole Hækkerup og dermed en del af det gamle, politiske Hækkerup-dynasti. Parret bor i Dragør og har tre børn.

Det er uvist, hvem der overtager posten som justitsminister, men ifølge Karen Hækkerup bliver det "en god socialdemokrat".

/ritzau/

 

Dagens Gossip